Primul loc de muncă prin Eures

Ş.E.

ueUn număr de 500 de tineri au şansa să-şi găsească un loc de muncă în IMM-uri şi companii multinaţionale din ţări, precum Germania, Marea Britanie, Polonia, Spania, România şi Italia. Locurile de muncă sunt disponibile prin programul „Primul tău loc de muncă EURES”, promovat de Comisia Europeană să sprijine tinerii europeni să îşi găsească un loc de muncă în
alte ţări UE.
Iniţiativa este orientată spre combaterea şomajului în rândul tinerilor şi facilitarea mobilităţii internaţionale a ocupării forţei de muncă printre tinerii sub 30 de ani.
Prin furnizarea de servicii şi măsuri de sprijin financiar pentru tinerii care caută un loc de muncă într-o ţară UE alta decât cea în care locuiesc şi oferirea de stimulente de formare pentru întreprinderi mici şi mijlocii, proiectul îşi propune să ofere sprijin unui numar de aproximativ 1.500 de tineri în total, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, pentru a găsi un loc de muncă în companii din Europa.
Tinerii care doresc o experienţă profesională în străinătate vor fi sprijiniţi printr-o rambursare pentru a acoperi cheltuielile efectuate cu călătoriile pentru interviu, în funcţie de distanţa dintre sediul companiei şi ţara de reşedinţă, în cazul în care interviul nu poate avea loc prin intermediul Skype sau a altor reţele de comunicare sau la sediile locale ale companiilor multinaţionale. În cazul în care experienţa de muncă durează cel puţin şase luni, tinerii ar putea primi chiar sprijin economic iniţial pentru cazare în ţara respectivă.
De asemenea, vor beneficia de training de pregătire în ţara de reşedinţă susţinut de experţi Gi Group, axat pe îmbunătăţirea limbii străine şi dezvoltarea competenţelor, cu scopul de a sprijini tinerii în procesul de învăţare pentru a susţine un interviu bun şi a-i pregăti sa facă faţă noului loc de muncă.
O altă oportunitate este training la locul de muncă (la compania din ţara gazdă) menit să ajute candidatul în procesul de învăţare a abilităţilor specifice şi competenţelor solicitate de companii mici şi mijlocii.
Gi Group este o companie multinaţională italiană, prezentă şi în România, cu activitate în domeniul serviciilor orientate spre dezvoltarea pieţei forţei de muncă. Grupul operează în următoarele domenii: muncă temporară, leasing de personal, recrutare şi selecţie, executive search, outplacement, training şi consultanţă resurse umane.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reorganizarea ANAF nu va afecta relaţia cu contribuabilii

In urma reorganizării ANAF nu va fi afectată în niciun fel relaţia dintre Fisc şi contribuabili. De la DGFP Dâmboviţa am aflat că nu se pune problema ca aceştia din urmă să fie puşi pe drumuri, să de deplaseze la Direcţiile regionale pentru a-şi îndeplini obligaţiile ori rezolva problemele, atribuţiile […]