Primele puncte de prim ajutor anticaniculă, la Prefectura Dâmboviţa şi la Crucea Roşie Dâmboviţa

I.B.
0 0

prefecturaPotrivit meteorologilor ne con-frutăm cu două zile de foc. Şi judeţul Dâmboviţa fierbe. Instituţia Prefectului -judeţul Dâmboviţa a decis activarea, de marţi , a primelor puncte de prim ajutor anticaniculă în Târgovişte, unul la prefectura Dâmboviţa şi altul la sediul Crucii Roşii Dâmboviţa, ca urmare a faptului că şi în judeţul Dâmboviţa s-a instalat canicula, iar pentru următoarele zile se anunţă temperaturi de până la 39 de grade Celsius la umbră: „Locurile amenajate sunt aprovizionate cu apă potabilă, spaţiile sunt climatizare şi sunt semnalizate corespunzător pentru a putea fi vizibile, dar aceste puncte nu înlocuiesc asistenţa medicală de specialitate şi nu au structura unui cabinet medical”, a declarat Gheorghe Popescu, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa. Punctele de prim ajutor sunt deschise pentru prima dată în judeţul Dâmboviţa şi municipiul Târgovişte, în această vară.
Canicula creşte riscul de incendii
Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa atrag atenţia că anual, în perioadele cu temperaturi caniculare, creşte şi numărul de incendii. Pentru evitarea acestor incidente care se pot solda cu mari pagube materiale şi chiar cu pierderi de vieţi omeneşti, militarii recomandă cetăţenilor respectarea unor reguli simple. Astfel, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă atrag atenţia că arderea miriştii, vegetaţiei uscate, dar şi a resturilor vegetale este strict interzisă. În perioade în care temperaturile nu sunt ridicate, aceste operaţiuni se fac numai după primirea permisului de lucru cu foc deschis de la primăria localităţii şi a acordului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. În situaţia în care documentele necesare sunt obţinute, pompierii recomandă, în primul rând, izolarea zonei de ardere faţă de drumuri, construcţii, instalaţii, păduri şi culturi agricole prin fâşii arate. Persoanele care vor să se relaxeze la un grătar în aer liber sunt sfătuite să pregătească focul doar în locuri special amenajate şi să stingă cu apă sau pământ cărbunii încinşi, înainte de a pleca din pădure, dar şi să acopere cenuşa cu pământ.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Răsfăţ pentru animalele de la Zoo Târgovişte, în plină caniculă

O baie în bazin şi o delicatesă răcoritoare: pepene roşu – fac viaţa mai uşoară animalelor de la Grădina Zoologică Târgovişte unde temperaturile au ajuns la peste 30 de grade. Căldură mare afară, dar răcoare şi bună dispoziţie în interiorul Grădinii Zoologice. De la mic la mare, animalelele sunt răsfăţate […]