Prima înfrângere din istoria Târgoviştei la Galaţi. EŞEC NEPROGRAMAT. Phoenix Galaţi – CSM Târgovişte 77-68 (26-12, 19-16, 16-20, 16-20)

Mihai ROŞOIU

Faza a doua a Ligii Feminine de baschet a început în forţă. Phoenix Galaţi şi CSM Târgovişte au deschis balul vineri seara în sala Polivalentă Dunărea. Dâmboviţencele, aureolate recent cu cea de-a IX-a Cupă a României au mers la Galaţi din postura de favorite, mai ales că scorul întâlnirilor directe le era net favorabil, scor 10-0.
Echipa gălăţeană pregătită de Eugenio Rodrigues şi Andreea Şoptică nu a ţinut cont de tradiţie şi de calculele hârtiei, a făcut un meci foarte bun, a condus de la început la sfârşit pe tabela de marcaj şi a obţinut o victorie surprinzătoare, dar absolut meritată. Distribuţiile de start au fost: Rutan, Filip, Dumitrache, Covile, Steenholdt, respectiv Toma, Dincă, Coker, Poole şi Green.
Phoenix a început cu motoarele turate la maxim de la început şi Steenholdt a marcat pentru 8-3 (min. 3). Coker a restabilit egalitatea, dar replica a venit prompt cu Steenholdt, Covile, McKenzie şi Filip şi scorul a devenit 26-10. Oaspetele au înscris ultimul coş din primul sfert. Rutan şi Dumitrache au scuturat plasa din afara semicercului şi după un ecart de 8-0 în startul sfertului doi, Phoenix s-a desprins decisiv: 3412 (min. 14). CSM Târgovişte a dat impresia că va reveni, dar gălăţencele nu au fost de acord şi şi-au ţinut adversarele la respect.
Fetele conduse de Cătălin Tănase nu au renunţat, şi-au adjudecat ultimele două sferturi, dar a fost prea târziu să mai poată întoarce soarta meciului. Coker a marcat pentru 64-56 în min. 33 şi echipa sa şi-a mai făcut de doi bani speranţă, dar Phoenix a gestionat foarte bine situaţia, al Xl-lea duel a fost cu noroc şi a obţinut o victorie preţioasă.
Caseta statistică
Phoenix Galaţi: S. Steenholdt 18, K. Rutan 15 (3), R. Filip 12 (3), E. Coville 11 (2), A. Dumitrache 11 (2), M. McKenzie 6, J. Jackson 4.
CSM Târgovişte: P. Green 25 (5), M. Coker 10 (1), L. Toma 9, M. Fodor 7, A. Chivu 6 (2), A. Vîrjoghe 6, E. Dincă 5 (1).
Sursa: www.phoenixgalati.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Staţiile GPL au fost luate la purificat de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza localităţilor Târgovişte, Moreni şi Găeşti, pe linia verificării legalităţii operaţiunilor comerciale cu combustibil gpl. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că trei puncte de lucru ale unei societăţi comerciale funcţionau fără autorizaţie de comercializare a produselor energetice. […]