Prefectura Dâmboviţa:Toate cele 89 de consilii locale şi Consiliul Judeţean au fost declarate legal constituite

Potrivit dispoziţiilor Codului Administrativ, într-un interval de 60 de zile de la data alegerilor, autorităţile locale deliberative, în speţă consiliile locale şi consiliul judeţean, precum şi primarii şi preşedintele consiliului judeţean, trebuie să îndeplinească o serie de formalităţi pentru ca activitatea acestora să se bucure de plenipotenţiaritatea legii.
În acest sens, s-au constatat prin ordine ale Prefectului judeţului Dâmboviţa că pentru cele 89 consilii locale şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa au fost respectate condiţiile prevăzute de lege şi au fost declarate ca legal constituite. De asemenea, toţi cei 89 de primari, împreună cu Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa au depus jurământul în faţa autorităţilor deliberative, intrând astfel în exercitarea mandatului încredinţat de populaţie.
„Am convingerea că, din acest moment, toţi cei aleşi, indiferent de natura funcţiei, îşi vor exercita mandatul aşa cum au jurat: cu bună credinţă, respectând Constituţia şi legile ţării, că se vor aplica asupra comunităţilor şi problemelor lor, că tensiunile campaniei electorale prin care au trecut vor fi ecouri uitate demult, iar haina de administratori trebuie să o poarte pentru următorii 4 ani.
Îi asigur pe toţi, indiferent de culoarea politică sub care au candidat, că voi fi partenerul lor în aplicarea legii, că voi fi lângă ei atât timp cât legea este respectată, iar noţiunea de „lege” vreau să fie interpretată exact potrivit voinţei legiuitorului, în sensul că se face trimitere la norma juridică generală, iar sintagma „legile ţării” cuprinde legi adoptate de Parlament, ordonanţe şi hotărâri emise de Guvernul României!
În această materie, în respectarea legislaţiei, nimic nu este opţional, iar acest deziderat va fi unul primordial în mandatul ce mi-a fost încredinţat de Guvernul României.
Deci, spor la muncă, stimaţi aleşi locali!”, a transmis cu acest prilej prefectul Aurelian Popa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 300 de iocuri de muncă vacante

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 300 de locuri de muncă.Pentru absolvenţii de studii superioare sunt disponibile posturi de inginer energetician, consilier orientare în carieră, consilier juridic, formator, director vânzări, inginer construcţii civile, […]