Poliţiştii sunt cu ochii pe şoferii şi pietonii care încalcă regulile de circulaţie

I.B.
0 0

politiaIn perioada 23-29 martie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii dâmboviţeni desfăşoară o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni, precum şi al neacordării priorităţii de trecere de către conducătorii auto acestor categorii de participanţi la trafic.
În primele două zile de acţiune, poliţiştii rutieri au aplicat 234 de sancţiuni
contravenţionale, în valoare de peste 45.000 de lei. Poliţiştii au sancţionat 21 de conducători de autovehicule care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi 213 pietoni care au traversat neregulamentar drumul public. Faţă de conducătorii auto care nu au respectat normele rutiere privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea drumului public s-a luat măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 zile. Poliţia Dâmboviţa, recomandă tuturor participanţilor la trafic să ţină seama de câteva sfaturi: – Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!
– Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau are îmbrăcămintea din piatră cubică! – Folosiţi, în permanenţă, luminile de întâlnire;
– În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate. – Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi tronsoanele de drum pe care le veţi parcurge. Echipaţi-vă maşina corespunzător!
– Păstraţi o distanţă de siguranţă faţă de autovehiculul care circulă în faţă! Circulaţi cu viteză redusă, pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă!
– Evitaţi să acţionaţi brusc frâna şi mecanismele de direcţie, deoarece puteţi derapa foarte uşor! Folosiţi cu precădere frâna de motor.
– Nu conduceţi autovehiculul sub influenţa băuturilor alcoolice!
– Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Au început alegerile interne în PSD Dâmboviţa

De la 1 aprilie şi până la jumătatea lunii octombrie a acestui an calendarul de activităţi la PSD Dâmboviţa este unul foarte încărcat. Concret, încep alegerile interne în cadrul tuturor organizaţiilor săteşti, comunale, municipale, orăşeneşti şi în final Conferinţa Judeţeană. Adrian Ţuţuianu a ţinut să sublinieze faptul că odată cu […]