Peştera lalomiţei -una dintre destinaţiile turistice de excelenţă din judeţul Dâmboviţa

Anul acesta se împlinesc cinci ani de la finalizarea lucrărilor de amenajare a Peşterii lalomiţei, obiectiv turistic reabilitat şi modernizat în cadrul proiectului derulat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007 -2013 – „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii tehnice pentru creşterea potenţialului turistic al Peşterii lalomiţei din masivul Bucegi, judeţul Dâmboviţa”.
De la deschidere şi până în prezent, 667.906 vizitatori au trecut pragul acestei important obiectiv turistic al Masivului Bucegi, care s-a format, prin acţiunea corozivă a apei, în calcarele jurasice din culmea sud-estică a muntelui, la 1.560 m altitudine absolută, intrarea sa fiind de 18 m deasupra talvegului văii lalomiţei. Este o peşteră mare, cu galerii fosile şi active, dispusă pe două etaje, care însumează 1128 m lungime. lntrarea, orientată spre est, are dimensiuni impunătoare (40 m lăţime şi 20 m înălţime).
Modernizarea Peşterii lalomiţei a reprezentat un pas important în demersul Consiliului Judeţean Dâmboviţa de transformare şi efici-entizare a potenţialului turistic de care judeţul Dâmboviţa dispune pe Platoul Padina – Peştera.
Pe lângă frumuseţea şi unicitatea locului, vizitatorii au fost atraşi şi de evenimentele culturale organizate de Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi care administrează Peştera lalomiţei.
Un nou eveniment muzical desfăşurat în incinta Peşterii lalomiţei va avea loc în data de 3 octombrie 2020, între orele 11-17, şi va fi organizat de Uniunea de Creaţie lnterpretativă a Muzicienilor din România – UClMR.
Concertul face parte din proiectul „Jazz Cave Festival” şi se doreşte a fi un eveniment – pilot pentru festivalul ce va fi organizat anul viitor.
Printre artişti se vor regăsi: Ana Galea & New Landscapes, A-C Leonte & Alex Arcuş, Sorin Zlat Band, invitat special Ovi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

30 septembrie 2020 - Termen limită pentru depunerea notificării privind intenţia de restructurare a obligaţiilor bugetare

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reaminteşte că termenul limită de depunere a notificării, prin care se manifestă intenţia de a beneficia de măsura de restructurare a obligaţiilor bugetare restante, este data de 30 septembrie 2020. Se încadrează la această facilitate toţi contribuabilii care înregistrează obligaţii bugetare restante la data de […]