PEŞTERA IALOMIŢEI -SE MODIFICĂ PROGRAMUL DE VIZITARE

0 0

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte anunţă trecerea la programul de iarnă pentru obiectivul turistic „Peştera Ialomiţei”.
Începând de astăzi, 1 octombrie 2020, Peştera Ialomiţei îşi modifica programul de vizitare, urmând să fie deschisă între orele 9:00 -16:00, zilele de vizitare rămânând aceleaşi, de luni până duminică. Ultimul bilet de intrare va fi eliberat la ora 16:00. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Acest program se va aplica doar în perioada 1 octombrie 2020 – 30 aprilie 2021.
Peştera lalomiţei este situată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor lalomiţei, la o altitudine de 1.660 m, scobită în calcarele jurasice ale Muntelui Bătrâna din Masivul Bucegi. Încărcătura deosebită a acestor locuri i-a atras de-a lungul timpului atât pe daci, cât şi pe primii creştini ori pe călugării care se aflau în căutarea însingurării şi a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii. Se spune că în Peştera Ialomiţei a poposit şi Sfântul Apostol Andrei.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Potrivit legii, listele cu salariile bugetarilor trebuie publicate online dar şi la sediile instituţiilor

Potrivit legii, până miercuri ar fi trebuit publicate listele cu salariile bugetarilor, atât online, cât şi la sediile instituţiilor.Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a afişa pe site-ul propriu şi la sediu, de două ori pe an, listele cu salariile bugetarilor, se arată în Legea salarizării unitare. Al doilea […]