Permisul de conducere poate fi cerut prin e-mail

Femeie retinuta pt pruncucidereVeste bună pentru şoferi! Documentele necesare eliberării unui nou permis de conducere duplicat, în caz de furt, pierdere, deteriorare sau schimbare de nume, pot fi transmise autorităţilor şi prin poşta electronică, fără să mai fie nevoie să vă deplasaţi la Direcţia de Înmatriculări. Ordinul emis de Ministerul Afacerilor Interne a intrat în vigoare încă din 8 august. În judeţul nostru, cererile pot fi trimise pe adresa de e-mail: prefdb@prefecturadambovita.ro şi de aici se vor transmite mai departe către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului Dâmboviţa.
Documente necesare:
a) actul de identitate al titularului din care rezultă că acesta are domiciliul sau reşedinţa în România, în original şi copie, sau, în cazurile prevăzute la art. 2 alin. (2) şi (3), numai în copie; b) procura specială şi actul de identitate al mandatarului, în original şi copie, în cazul prevăzut la art. 2 alin. (2); c) dovada plăţii taxelor şi tarifelor aferente eliberării permisului de conducere; d) documentul emis de o unitate medicală autorizată, din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere, numai în cazul prevăzut la art. 1 lit. a); e) permisul de conducere, atunci când acesta se află în posesia titularului; f) două fotografii ale titularului, color, în format 35 x 38,5 mm, de dată recentă, în cazul prevăzut la art. 2 alin. (2) şi în cazul cererilor depuse la alt serviciu public comunitar decât cel de la domiciliul solicitantului.
Permisul de conducere se livrează la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cerere. În cazul în care cererea a fost transmisă prin poşta electronică, pentru ridicarea permisului de conducere titularul depune la serviciul public comunitar, în original, documentele ale căror copii au fost transmise. (S.Ş.)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

E-urile, interzise în produsele "tradiţionale"

Ministerul Agriculturii vrea să cureţe piaţa românească de produsele atestate ca tradiţionale, dar care n-au nicio legătură cu reţetele de pe vremea bunicii. Acestea sunt pline de aditivi. Aşadar, brânza de burduf, salamul sau pâinea de casă vor rămâne tradiţionale doar dacă vor conţine ingrediente naturale, din zona în care […]