PE PRIMUL LOC! Universitatea Cluj – CS Municipal Târgovişte 39 – 95 (12 – 24, 16 – 23, 5 – 28, 6 – 20)

Mihai ROŞOIU
0 0

csmCampioana e din nou prima! Prima-n clasamentul Ligii Naţionale Feminine de Baschet, după ce o bună bucată de timp a stat în spatele eternei rivale din Arad. Cele două victorii repurtate în Ardeal au adus punctele necesare saltului în fotoliul de lider al sezonului regulat, însă poziţia va fi pierdută din nou în weekend, pentru că Municipal nu poate juca împotriva celor de la Târgu Secuiesc, pentru că trupa din centrul ţării s-a retras dinainte ca sezonul să înceapă. În aceste condiţii, ICIM va reveni pe primul loc, pentru că e greu de crezut că fetele lui Dan Moraru se vor împiedica sâmbătă în sala celor de la Olimpia Braşov.
Revenind la formaţia dâm-boviţeană, joi, la ora prânzului, fetele lui Florin Nini au jucat la Cluj Napoca o altă restanţă cu echipa locală, Universitatea. Aşa cum era de aşteptat, Târgoviştea s-a impus fără să forţeze câtuşi de puţin, dovadă şi diferenţele destul de mici în comparaţiecu distanţa va-lorică ce le desparte pe cele două combatante.
Campioana a accelerat brusc şi încă din primele minute şi-a asigurat liniştea, conducând la jumătatea primului sfert cu 12 – 0. Apoi jucătoarele dâmboviţene au lăsat-o mai moale şi le-au permis tinerelor adversare să intre în joc. Fără Matic, menajată pentru confruntările viitoare, CSM nu a întâmpinat greutăţi niciun moment, chiar dacă pe parcursul sfertului al doilea clujencele s-au mai apropiat. La pauza mare, oaspetele aveau un avans de 19 puncte, iar în partea secundă ostilităţile au fost tranşate definitiv de trupa lui Florin Nini.
Municipal se impune atât la Alba Iulia, cât şi la Cluj Napoca, şi pregăteşte liniştită ultima parte a sezonului şi mai ales meciurile din Final-Four-ul Cupei României, care, după toate probabilităţile, se va disputa la sfârşitul lunii martie.
Marcatoare:
Cluj: Pătruţ 5, Jones 7, Precup 2 Ferenczi 8, Meszaroş 5, A. Pop 6, N. Pop 2, I. Răileanu 4
Antrenor. Florin Covaciu
Târgovişte: Cl. Pop 9, Davis 7, Tikhonenko 6, Robbins 13, Huţanu 17, Filip 7, Walker 13, Stoenescu 2, Ajavon 6, Mărginean 15
Antrenor: Florin Nini

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

TRIUMF ORAŞUL MARII UNIRI! CSU Alba lulia - CS Municipal Târgovişte 66 - 77 (13 - 16, 21 - 18, 16 - 23, 16 - 20)

Campioana şi-a respectat statutul şi, spre disperarea rivalelor, a mai bifat un succes important în actualul sezon regulat. Învinsa Târgoviştei a fost, de data aceasta, CSU Alba Iulia, una dintre formaţiile cotate cu şanse de a atinge semifinalele campionatului şi echipă deja calificată în Final Four-ul cupei. Aşa cum era […]