Oana Vlăducă, Pro România: „România parcurge una dintre cele mai profunde crize democratice!”

„România parcurge, odată cu criza sanitară, una dintre cele mai profunde crize democratice din ultimii 30 de ani. Avem un Guvern care calcă în picioare orice norme de drept, orice limite constituţionale. Este un dispreţ atât de evident, pe care nu cred că l-am mai văzut la vreun partid, nici măcar la PDL, pe vremuri”, a declarat într-o conferinţă de presă Oana Vlăducă, deputat Pro România.
Aceasta a apreciat că decizia de prelungire a stării de alertă ar fi trebuit, în ultimă instanţă, să aparţină Parlamentului României: „Guvernul PNL – Orban a ignorat, însă, această obligaţie şi a trimis Parlamentului doar decizia de prelungire „spre informare”. Probabil unul dintre cele mai grosolane abuzuri de putere din istoria democraţiei româneşti. Vorbim de o încercare de „fentare” a Parlamentului într-o chestiune care priveşte, din nou, RESTRÂNGEREA DE DREPTURI ŞI LIBERTĂŢI FUNDAMENTALE ale oamenilor, lucru despre care Constituţia îl prevede explicit. Iar apoi, deciziile Curţii Constituţionale l-au explicat în mai multe rânduri când au mai existat încercări de acest gen.
Joi, la ultima conferinţă de presă, senatorul Adrian Ţuţuianu v-a vorbit despre argumentele pentru care PRO ROMÂNIA consideră că nu mai putem prelungi starea de alertă. Românii nu mai pot fi trataţi ca nişte cobai ai unui Guvern preocupat exclusiv de alegeri electorale şi tunuri financiare şi angajări ale tuturor rudelor prin ministerul dlui „Grindă”. Românii nu mai pot fi cobaii unui BLAT între PSD şi PNL, blat care s-a (re)confirmat joi.
Pro România a solicitat, miercuri, încetarea de drept a stării de alertă şi a propus un proiect de hotărâre în acest sens. A fost, dacă vreţi, o mutare a lui Victor Ponta care i-a forţat pe cei de la PSD să se descopere. Ceea ce au şi făcut, joi, când Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, unde PSD are majoritatea, au respins propunerea Pro România privind încetarea de drept a stării de alertă. Mai e nevoie de alte explicaţii?
Eu cred că nu şi cred că românii au înţeles că jocul ăsta cinic al PNL (ajutat de PSD) îi va afecta pe termen mediu şi lung. România falimentează în fiecare zi care mai trece cu aceşti impostori la putere. Nu se vorbeşte de repornirea economiei, nu se vorbeşte de batjocura la adresa celor din HoReCa, nu se vorbeşte de locurile de muncă afectate. Dar vorbim despre alegeri şi despre cum ar putea PNL să guverneze şi după luna decembrie. Iar PSD pare foarte hotărât să-l ajute în acest sens.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

30 iunie - ultima zi de plată, fără majorări de întârziere, a impozitelor şi taxelor locale pe semestrul I. Se acordă bonificaţia de 10%

În atenţia contribuabililor: 30 iunie, ultima zi de plată, fără majorări de întârziere, a impozitelor şi taxelor locale datorate pentru semestrul I şi de acordare a bonificaţiei de 10%.Primăria Municipiului Târgovişte aduce la cunoştinţa contribuabililor că 30 iunie este data limită de plată a impozitelor şi taxelor locale, aferente semestrului […]