Oana Vlăducă, PRO România, întrebări stânjenitoare pentru primul-ministru

Pornind de la informaţia că Ministerul Sănătăţii a trimis, către toate ministerele din Guvern, o circulară prin care cere ca fiecare instituţie să întocmească liste cu angajaţii care doresc să se vaccineze cu vaccinul anti-Covid, care va veni în România la finalul lunii decembrie, candidatul PRO România Dâmboviţa pentru Senat, Oana Vlăducă, a remarcat că populaţia „generală” va fi ultima care va primi vaccinul:
E ireal modul în care e tratat acest subiect e către PNL. Logica de a face liste în ministere cu cine are prioritate la vaccin pare desprins din filmele SF. Logica în privinţa vaccinării e cât se poate de simplă: categoriile cele mai vulnerabile ar trebui să aibă prioritate, nu funcţionărimea din ministere.

În acest context, mă alătur colegei mele Gabriela Podaşcă şi solicit public prim-ministrului Orban răspunsuri la următoarele întrebări:

  1. Confirmaţi că această circulară a fost trimisă la solicitarea dumneavoastră?
  2. Au fost trimise documente similare şi spre spitale, şcoli, persoane vulnerabile sau instituţii de siguranţă naţională?
  3. Care sunt criteriile pe baza cărora a fost stabilită această ordine de vaccinare?
  4. Care este motivul pentru care această prioritizare se face în spatele uşilor închise, fără transparenţă decizională?
  5. Care este temeiul pentru întocmirea acestor liste în contextul în care România nu a angajat nicio comandă pentru vaccinul anti-SARS-COV2?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: Exporturi mai mici cu 15,9% în primul semestru al anului

Potrivit datelor furnizate de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în perioada 1.I.-30.VI.2020, agenţii economici din judeţul Dâmboviţa, au realizat exporturi în valoare de 292,053 milioane de euro. În acelaşi interval, importurile CIF au însumat 253,341 milioane de euro.Comparativ cu perioada aceeaşi perioadă a anului trecut” în primul semestru […]