Oana Vlăducă, Pro România: „Doamna Anisie a compromis dreptul la educaţie pentru mulţi elevi”

Adrian NĂSTASE

„Ultimele două luni de zile au arătat ce înseamnă să abuzezi de numirea unor docili fără anvergură în funcţii-cheie. Ministrul Educaţiei, doamna Anisie, a fost pusă în Guvern de către domnul Orban cam la fel cum a fost pus domnul Orban premier. Căutaţi orice explicaţii doriţi, dar competenţa nu se va regăsi printre ele. Dacă ai un ministru incompetent, e grav. Dacă ai un ministru al Educaţiei incompetent, e tragic!”, susţine Oana Vlăducă, deputat Pro România, într-o declaraţie de presă.
„Doamna Anisie a compromis dreptul la educaţie pentru mulţi elevi, pe perioada coro-nacrizei. Bâlbâieli, decizii fără argumente, declaraţii contradictorii, lipsă de înţelegere a riscurilor sistemului şi completă lipsă de viziune – toate au provocat cea mai haotică perioadă din istoria sistemului de învăţământ. Întrebaţi pe oricine – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici, personal din învăţământ – şi vă vor răspunde cu revoltă pentru nesiguranţa din aceste luni.
Doar câteva sancţiuni:

  • Nu au fost comunicate în timp util scenariile şi măsurile avute în vedere de minister, în contextul pandemiei de coronavirus;
  • Nu au fost comunicate nici

măcar acum variantele de metodologii pentru examenele din anii terminali;

  • Nu au fost comunicate în timp util procedurile pentru concursurile de titularizare şi definitivat;
  • Nu au fost comunicate graficul şi modalitatea în care se vor da probele de aptitudini pentru admiterea în unităţile de învăţământ vocaţional;
  • Nu au fost comunicate posibile scenarii pentru încheierea anului şcolar;
  • Nu a fost elaborată o procedură de lucru la domiciliu pentru cadrele didactice, pentru personalul didactic auxiliar, pentru directori, inspectori şcolari şi pentru personalul nedidactic.
  • Nu a fost implementat şi actualizat programul Euro 200, astfel încât toţi elevii să aibă la dispoziţie un computer, laptop sau tabletă pentru continuarea studiilor.
  • Nu a existat niciun fel de coerenţă cu privire la stabilirea unui calendar pentru începutul de an şcolar, nici pentru grădiniţe şi nici pentru şcoli.
    Pentru toate aceste şi pentru multe altele, decenţa ar obliga la demisie/demitere. Dacă ar mai fi vreo urmă de decenţă prin Palatul Victoria.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Şapte din opt firme de transport controlate nu respectau obligaţiile privind prevenirea îmbolnăvirilor cu sars-cov-2

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, cu sprijinul Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Dâmboviţa, a efectuat acţiuni de inspecţie la opt societăţi comerciale care asigură transportul rutier al lucrătorilor către locul de muncă şi retur, în vederea verificării implementării măsurilor de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu virusul SARS- CoV-2.Au fost […]