Oana Vlăducă, deputat Pro România: „Fără o impozitare progresivă, ţara nu va avea resurse financiare pentru relansarea economică”

„Pro România susţine schimbarea sistemului fiscal prin trecerea la o impozitare diferenţiată progresivă a salariilor şi pensiilor mari, proprietăţilor şi capitalurilor, în paralel cu reducerea taxării muncii şi deductibilitatea cheltuielilor cu sănătatea şi educaţia.
Vreau să fac referire la acest principiu ce ţine de viziunea noastră privind relansarea economică, o relansare care va fi posibilă doar cu două reforme esenţiale: una este aceasta fiscală, iar cealaltă e reforma administrativă.
În viziunea Pro România, reformă fiscală înseamnă introducerea impozitului progresiv pe capitaluri internaţionale, tranzacţii financiar bancare şi proprietăţi de lux, în paralel cu scăderea taxării muncii şi stimularea „naţionalismului economic”, a declarat dpt. Oana Vlăducă.
Aceasta a susţinut că impozitarea progresivă este un Sistem modern, care se aplică în toate ţările Occidentale şi dezvoltate: „O schimbare necesară după 15 ani de Cotă Unică şi determinată de gravele inegalităţi sociale şi economice pe care Pandemia de Coronavirus le accentuează în fiecare zi!
L-am auzit pe dl. Orban declarând că nu renunţă sub nicio formă la Cota Unică. E problema lui, dar noi credem că încăpăţânarea asta nu vine dintr-un soi de principialism liberal în zona fiscală, ci dintr-un motiv mult mai cinic: de a apăra interesele celor foarte bogaţi si privilegiaţi, care sunt sponsorii actuali ai liderilor PNL/PDL, respectiv pentru a păstra avantajele firmelor internaţionale în dauna firmelor româneşti / E e un model fiscal depăşit în România, care pune toată sarcina Crizei pe umerii angajaţilor şi ai celor cu venituri medii şi mici.
Fără o impozitare progresivă România nu va putea să aibă resurse financiare pentru relansarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii, a sănătăţii şi educaţiei, şi pentru sistemul social! Azi România colectează la Buget cei mai puţini bani (ca procent din PIB) din toate ţările UE! E o realitate, nu un slogan. Vrem să continuăm aşa?”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Finanţări nerambursabile pentru înfiinţarea grupurilor de producători

Până pe 30 septembrie, AFIR primeşte cereri de finanţare pentru submăsura 9.1a „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”, din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020). Fondurile disponibile pentru finanţarea proiectelor din această sesiune se ridică la 1.985.644 euro.Pot obţine finanţare prin submăsura 9.1a grupurile de […]