O victorie mică, dar importantă! „PORCHIA” DE DĂRUIRE CSU Alba Iulia – CS Municipal Târgovişte 67 – 77 (19-18, 13-16, 12-16, 21-29)

Mihai ROŞOIU
0 0

csmNu e normal să punem victoria de la Alba Iulia pe seama Divinităţii pentru că Dumnezeu are treburi mult mai importante decât un banal meci de baschet, cum la fel de adevărat e că pentru acest succes, Municipalul a avut parte şi de puţin noroc.
Meciul cu CSU avea o favorită certă. Gruparea locală pornea cu prima şansă din mai multe motive. Valoarea celor două loturi avntaja clar Alba Iulia. Cu o bancă mai lungă, Miroslav Popov avea la dispoziţie schimbările atât de importante într-o confruntare de acest gen. Apoi existau cele două precedente nefericite ale Târgoviştei în partidele cu Alba, pentru că ardelencele reuşiseră să obţină maximim din confruntările directe disputate în sezonul regulat. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că meciul s-a disputat şi în sala celor de la CSU, era clar pentru toată lumea că echipa lui Popov pornea, în mod categoric, cu prima şansă.
Numai că pe teren, toate aceste previziuni s-au năruit, iar Târgoviştea a făcut, probabil, unul dintre cele mai bune jocuri ale acesui sezon. Echipa a fost ECHIPĂ şi asta s-a văzut încă din primele secvenţe ale partidei, când dâmboviţencele au fost decise să nu-şi lase adversarele să se distanţeze. Sub cele două panouri lupta a fost crâncenă, cu un mic avantaj pentru CS Municipal. Lenita Sanford şi Jenna Smith şi-au făcut rezonabil treaba la recuperări, în vreme ce Chrissy Givens a hărţuit în permanenţă apărarea ardeleană cu pătrunderile sale „marcă înregistrată”. Dacă Târgoviştea aduna punct după punct cu multă muncă, Alba răspundea cu trasoarele Saşei Cadjo sau cu stop-shoot-urile perfecte ale vedeei Reed.
S-a mers cap la cap până la finalul primului sfert, situaţie care s-a păstrat şi a două parte. De fiecare dată când vreuna dintre cele două combatante a forţat desprinderea, situaţia se echilibra rapid. Porchia Greea şi-a început recitalul aruncărilor de trei puncte înaintea pauzei, iar asta s-a simţit imediat pe tabelă, CS Municipal intrând la vestiare cu un avans modest, dar important pentru moralul fetelor lui Dan Fleşeriu.
Sfertul al treilea a început prost pentru oaspete. Alba a forţat nota şi a reuşit să se desprindă la patru puncte şi apoi la opt lungimi (44-36), însă acela a fost momentul în care Târgoviştea s-a trezit. Porchia a nimerit, din nou ţinta, de la mare distanţă, iar Chrissy a mai anulat două dintre punctele-avans ale gazdelor. De-acolo totul a curs într-o singură direcţie. Alba Iulia a resimţit emoţional forcingul CSM-ului, iar în scurt timp dâmboviţencele au trecut la conducere.
De pe bancă, Dan Fleşeriu, mai exploziv ca niciodată, a dictat direcţiile, iar pe teren Porchia Green a început să îngroape mingiile în plasa coşului advers de la distanţe incredibile.
De opt ori şi-au atins ţinta aruncările conducătorului târgoviştean, o performanţă pe care greu o mai poate egala în cariera sa, însă ce moment îşi alesese americanca să facă jocul vieţii.
În sfertul al patrulea Municipal şi-a ţinut adversara la respect cu mult calm. Apărarea, zonă imaginată de Fleşeriu, a dat roade, deşi printre specialiştii din baschet se spune că americancele nu agrează deloc acest tip de defensivă. Dar parcă a mai contat? Poole, Lenita, Porchia, Givens şi Smith s-au apărat cum au ştiut ele mai bine şi le-au împins în permanenţă pe ardelence în afara semicercului. Doar Tiffany Brown a mai avut câteva momente de sclipire, dar după ce aceasta şi-a epuizat gloanţele, nimic nu s-a mai întâmplat.
Târgoviştea a gestionat matur finalul de joc şi a obţinut un succes mic, dar foarte important. O victorie la Alba Iulia NU ÎNSEAMNĂ NIMIC; dacă nu va fi dublată de un rezultat similar în Polivalentă. Şi dacă cineva îşi închipuie că finala e foarte aproape, să se mai gândească o dată. E doar UN PAS. Pentru ultimul act e nevoie de aceeaşi dăruire şi, mai ales, de o altă victorie.
Casetă tehnică A. Iulia: C. Reed 16, T. Brown 11, S. Cadjo 9, B. Salley 9, C. Whitington 9, M. Mandic 7, G. Toma 4, A. Parau 2. Antrenor: Miroslav Popov Târgovişte: P. Green 25, C. Givens 20, J. Smith 14, P. Poole 9, F. Hutlassa 4, L. Sanford 3, A. Stoenescu 2. Antrenor: Dan Fleşeriu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Voleibalistele CSM-ului au detonat şi a doua "bombă" CS Municipal Târgovişte - CSM Bucureşti 3 - 2 (25-22, 22-25, 25-5, 20-25, 16-14)

Cine ar fi crezut? Echipei de volei a Târgoviştei nu i se acordau prea multe credite înaintea meciurile cu CSM Bucureşti, în opinia specialiştilor, formaţia din Capitală ar fi trebuit să prindă semifinalele Diviziei A1 cu lotul pe care şi l-a făcut în iarnă, numai că eşecurile înregistrate în prima […]