„Nu-ţi scăpa casa din ochi!”

0 0

politiaIn baza protocolului de cooperare în domeniul prevenirii criminalităţii, încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Groupama Asigurări, la nivel naţional a fost iniţiată Campania „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” pentru prevenirea furturilor din locuinţe.
„Aceasta se înscrie în prioritatea naţională „Prevenirea furturilor” şi abordează una dintre categoriile de infracţiuni care au un aport important în situaţia infracţionalităţii, dar şi un impact deosebit în percepera populaţiei cu privire la siguranţa personală”, ne-a declarat comisar şef Nina Tatiana Neacşu.
„Campania se derulează în perioada mai-iulie 2013 şi are ca grup ţintă proprietarii de locuinţe la bloc, din mediul urban.
Ţinând cont de scopul campaniei, ne-am propus o serie de direcţii, de acţiuni, printre care transmiterea mesajelor cu caracter preventiv prin intermediul canalelor de informare în masă, distribuirea de materiale informativ-preventive cu recomandări destinate protecţiei locuinţelor şi organizarea de întâlniri cu grupuri ţintă.
La începutul acestei săptămâni am derulat o astfel de acţiune în municipiul Târgovişte, unde am distribuit flayere cu recomandări şi am iniţiat discuţii cu proprietarii de apartamente şi preşedinţii de asociaţii de locatari, cărora le-am explicat necesitatea abordării unei conduite preventive pentru a împiedica hoţii să acţioneze în această perioadă de vacanţe şi concedii.
Infracţiunile de furt reprezintă una dintre cele mai importante grupe de infracţiuni, deţinând ponderea din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, sesizate anul trecut (8.651 infracţiuni contra patrimoniului, din care 5.868 furturi). Comparativ cu 2011, se poate constata o creştere cu 122 a numărului infracţiunilor de furt, de la 5.746, în 2011, la 5.868, în 2012.
In ceea ce priveşte mediul de comitere, situaţia relevă faptul că, în 2012, în mediul urban s-au comis 2.128 infracţiuni de furt, iar în mediul rural – 3.740, observându-se că zona de risc mai ridicat din punct de vedere al furturilor este cea rurală. Acţiunile de prevenire vor fi continuate până la finalul campaniei, adică până la sfârşitul lunii iulie”, a mai precizat Nina Tatiana Neacşu. (Ş.E.)

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PROIECT "RATAT"... ISTORIA SE REPETĂ?! (III)

Cele două „episoade” ale PROIECTULUI RATAT au stârnit mult interes în lumea fotbalului dâmboviţean, aprecieri favorabile de la cei mai diverşi oameni din domeniu, presa scrisă şi canalele TV. Nu pentru „reclamă proprie” am publicat aceste materiale, sunt prea cunoscut în fotbalul judeţean şi nu numai. Am cutreierat ţara de […]