Noi amendamente la normele FIFA privind statutul şi transferul jucătorilor

Mihai ROŞOIU
0 0

După ce pe 7 aprilie 2020 a publicat recomandările specifice contextului pandemic, FIFA a organizat 13 workshop-uri în urma cărora a identificat noi subiecte care necesită modificări normative.
Procesul de consultare pus în practică de forul mondial a scos la iveală noi teme ce necesită abordate, fie din categoria regulamentelor, fie juridice. Astfel, Biroul Comitetului FIFA a aprobat noi amendamente după cum urmează:

  • pentru a evita orice dubii cu privire la jucătorii fără contract, jucătorilor le este permis să fie înregistraţi de maximum 3 cluburi şi sunt eligibili să joace în partide oficiale pentru trei cluburi pe durata aceluiaşi sezon.
  • pentu a furniza prioritate cluburilor în a finaliza sezonul 2019/2020 cu lotul iniţial, oferind flexibilitate şi permiţând dezvoltarea unui calendar fotbalistic, asociaţiilor care urmează un calendar toamnă-iarnă le este permis să înceapă prima perioadă de transferuri pentru sezonul 2020/2021 înaintea finalizării sezonului 2019/2020, în anumite condiţii.
  • pentru părţile implicate în litigii la FIFA, fiecare acţiune introdusă între 10 iunie 2020 şi 31 decembrie 2020, inclusiv, nu va implica vreun cost în avans şi nu va implica anumite costuri procedurale, iar pentru orice acţiune introdusă anterior datei de 10 iunie 2020 asupra căreia încă nu s-a decis, valoare maximă totală a costurilor procedurale va fi echivalentă oricăror costuri plătite în avans.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PROTOCOL MODIFICAT

Comitetul de Urgenţă FRF a decis modificarea documentului care reglementează desfăşurarea competiţiilor fotbalistice în contextul pandemiei COVID-19, ţinând cont de ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului şi al Ministerului Sănătăţii.În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă, având în vedere Ordinul nr. […]