Neregulile depistate de comisarii CJPC Dâmboviţa la producători sunt aceleaşi de ani de zile

Ş.E.

suprmarketŞedinţa Colegiului pre-fectural desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, a avut pe ordinea de zi şi raportul de activitate al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Dâmboviţa.
Din cele prezentate de comisar şef adj. Damian Constantin Bucur, „comisarii CJPC Dâmboviţa au controlat în perioada 01 iulie – 30 august, 292 operatori economici de pe raza judeţului, fiind întocmite 292 documente de control din care 102 cu amenzi, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 69.750 lei.
S-a dispus măsura de oprire temporară de la comercializare pentru o cantitate de 1.054 kg produse alimentare în valoare de 1.1913 lei, precum şi oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a unei cantităţi de 4,95 kg în valoare de 115,7 lei._
În urma controalelor efectuate au fost constatate următoarele abateri de la legislaţia în vigoare: lipsa etichetei de informare la produsele alimentare şi nealimentare, precum şi lipsa traducerii în limba română a informaţiilor înscrise pe ambalaj; neafişarea în unitate la loc vizibil a unei plachete cu numărul de telefon TEL- INFO Consumator, număr de telefon şi adresa CJPC Dâmboviţa; neafişarea programului de funcţionare, codului unic de înregistrare, precum şi denumirea unităţii; neafişarea tarifelor, preţurilor de vânzare şi a preţului pe unitatea de măsură; lipsă elemente de informare şi caracterizare a produsului; etichetare incompletă; neîn-cadrarea în data limită de consum; nerespectarea condiţiilor de păstrare şi depozitare.
CJPC Dâmboviţa sfătuieşte consumatorii să achiziţioneze produse alimentare numai din spaţii special amenajate şi autorizate şi, totodată, să urmărească cu atenţie calitatea produselor şi condiţiile de păstrare ale acestora”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

2.077 de tineri dâmboviţeni, de meserie şomeri

Campania de informare „Mai informat, mai multe şanse!” derulată de ANOFM, în cadrul proiectului FII INFORMAT!, supune atenţiei modificările aduse de Legea 250 din 19 iulie 2013, Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă şi pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi […]