Municipiul Moreni – Proiect de regenerare urbană realizat cu fonduri europene

moreniLa Moreni a fost implementat cu succes proiectul „Rabilitarea/modernizarea şi extinderea spaţiilor publice urbane, străzilor şi spaţiilor verzi în Municipiul Moreni”, cel mai important dintre cele trei incluse îm Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Proiectul a avut o valoare totală eligibilă de 10,14 milioane de lei, din care 8,14 milioane fonduri europene nerambursabile, alocateprin REGIO. Ca lucrări principale, au fost reabilitate şi modernizate cele mai traficate străzi ale municipiului – AI Cuza şi Republicii, având o lungime totală de 2,42 km. Au fost reabilitate trotuareleşi amenajate 4,8 km de piste pentru biciclişti.
O lucrare extrem de importantă a constat în consolidarea şi modernizarea podului peste râul Cricov, cu o lungime totală de 104 metri. Au fost reabilitate spaţii verzi în suprafaţă de 3.300 mp şi extins Parcul Central cu 9.512 mp. La conferinţa de închidere a proiectului au participat Constantin Dinu, primarul Municipiului, viceprimarulVasile Goran, care a fost şi manager de proiect, reprezentanţi ai constructorului şi din partea consultantului.
Primarul Constantin Dinu a remarcat buna desfăşurare a implementării proiectului, execuţia de calitate şi încadrarea în termenii contractuali, ceea ce a permis evitarea aplicării de corecţii şi penalităţi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Banca de alimente" - un proiect principal al Crucii Roşii Dâmboviţa

Directorul Filialei Dâmboviţa a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, ec. Gheorghe Popescu, a precizat că s-a consumatdeja prima acţiune umanitară din acest an, care a constat într-o intervenţie de urgenţă la familii nevoiaşe din comuna Vişina. Proiectul principal rămâne însă, şi în 2015, activitatea intitulată generic „Banca de alimente”: ţinând […]