Mulţi fermieri au identificat eronat amplasamentele parcelelor

porumb_95177300Inspectorii APIA Dâmboviţa au verificat aproape integral fermierii din eşantionul de control clasic. Printre constatări este aceea că, şi în al şaptelea an în care depun solicitări pentru sprijinul pe unitatea de suprafaţă, mai sunt fermieri care indică eronat amplasamentele parcelelor. De asemenea, sunt şi fermieri care nu se orientează în teren.
Controalele au evidenţiat şi faptul că sunt terenuri pe care nu au fost efectuate lucrările, fiind cazul pajiştilor necosite sau nepăşunate, dar şi al terenurilor neîntreţinute pe perioade mai mari de un an.
în cazul fermierilor din eşantionul de teledetecţie, verificaţi pentru respectarea cerinţelor de ecocondiţionalitate, sunt urmărite 4.700 de parcele, iar în zonele vulnerabile la nitraţi se verifică existenţa platformelor inpermeabilizate pentru depozitarea gunoiului de grajd. Pentru fermierii din aceste zone există un calendar de activitatăţi, în care se specifică şi când anume au voie să împrăştie îngrăşămintele naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

UVT VINE IN SPRIJINUL STUDENŢILOR STRĂINI

Studenţii străini din România pot urma la Universitatea Valahia din Târgovişte anul pregătitor de limba română. UVT este printre puţinele instituţii de învăţământ superior acreditate să organize astfel de cursuri. Persoanele de origine străină au nevoie de acest an pregătitor, pentru a putea studia în România, iar universitatea târgovişteană le […]