Morenarul Andrei Ivan, printre remarcaţii jurnaliştilor britanici

Mihai ROŞOIU

Naţionala de tineret a României a făcut un pas important pentru calificarea în semifinalele EURO 2019 după victoria spectaculoasă în faţa Angliei: 4-2. România U21 este pe pirmul loc în grupă, cu 6 puncte. Atacantul George Puşcaş, notat cu 8,5, a fost desemnat de Daily Mail cel mai bun jucător de pe teren în meciul Anglia – România, scor 2-4, din cadrul CE de tineret. Notă mare – 8 – au primit şi Andrei Ivan şi lanis Hagi, în timp ce de la englezi doar Foden a primit 7, în timp ce restul jucătorilor au fost notaţi cu 5, cei mai mulţi, şi 6. Ceilalţi români au primit nota 7, cu excepţia lui Vlad Dragomir, notat cu 6.
„O puternică, agresivă echipă, România a fost în Italia de două săptămâni pentru a se pregăti, iar zgomotoşii lor suporteri, care au creat o minunată atmosferă, aşteptau ca jucătorii să adauge ceva la acel 4-1 demolator cu Croaţia. O asemenea încredere a fost bine plasată. România s-a aruncat din colţul ei ca un boxer gata să revendice o centură şi salvele lor de început ar fi trebuit să pună Anglia la pământ. Începe aşa cum vrei să continui, spun ei, şi acesta fost tonul. Cei în galben erau plini de viaţă, cei în alb se agăţau de ea. Hagi este un nume sinonim cu fotbalul românesc şi Ianis, fiul fabuloasei vedete din anii 1990, a fost o figură proeminentă peste tot. Piciorul lui stâng nu este la standardele tatălui său, dar ajunge acolo. El a avut primul şut şi a făcut Angliei ceea ce ar fi trebuit să facă Foden”, se arată în publicaţia citată. Reprezentativa under 21 a României a învins, vineri, la Cesena, cu scorul de 4-2 (00), selecţionata Angliei, în etapa a doua a grupei C de la Campionatul European de tineret. Tricolorii au învins şi în prima etapă, scor 4-1 cu Croaţia, astfel că sunt pe primul loc în clasament, cu şase puncte.
Au marcat: Gray ’79, Abraham ’87 / Puşcaş 76 (penalti), Ianis Hagi ’85, Coman ’89, ’90+3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

INIŢIATIVĂ LĂUDABILĂ A PRIMĂRIEI TÂRGOVIŞTE

Începând cu noul an şcolar, Primăria Municipiului Târgovişte, prin Direcţia Complex Turistic de Nataţie, oferă în mod gratuit, profesorilor şi elevilor din comunitate, posibilitatea de a desfăşura ora de educaţie fizică la Bazinul Olimpic, după un program în prealabil stabilit şi aprobat. Bazin care se situează printre cele mai performante […]