MODIFICĂRI ÎN VEDEREA OBŢINERII LICENŢEI DE ANTRENOR ÎN PANDEMIE

Mihai ROŞOIU

Consiliul Director al FR Baschet a aprobat cu majoritate de voturi propunerea Colegiului Central al Antrenorilor de modificare a obţinerii licenţelor de antrenor în timpul pandemiei COVID 19.
Astfel, ţinând cont de condiţiile generate de pandemia COVID 19, CCA a amânat sesiunea de examene pentru obţinerea licenţelor A, B şi C. Totodată, au fost aprobate următoarele modificări pentru obţinerea licenţelor:
• Antrenorii care şi-ar fi dorit să participe la aceasta sesiune pentru obţinerea Licenţei C, trebuie să îşi completeze dosarul personal conform cerinţelor. În baza acestui dosar antrenorii vor primi o Licenţă C provizorie care va fi valabilă până la momentul în care condiţiile vor permite organizarea unei sesiuni de licenţiere. Antrenorii posesori ai licenţei C provizorie, vor trebui să susţina examenul teoretic/scris şi practic în sesiunea imediat următoare.
• Antrenorii care şi-ar fi dorit să obţină o licenţă superioară în această sesiune vor putea să antreneze la categorii de vârstă corespunzătoare licenţei pe care ar putea să o obţină în această sesiune. ( ex: posesorii de Licenţă C pot antrena categoriile de vârstă

U14, U15 şi U16 iar posesorii de Licenţă B pot antrena categoriile de vâstă U18, U20 şi Liga1, putând fi şi antrenori asistenţi la LNB M/F). În acest sens, FRB va indica pe spatele Licenţei deţinute de antrenor, în locul destinat vizei anuale, nivelul de licenţă valabil pentru acest sezon ( pe o licenţă C va fi trecută viza anuală şi un B-ce va indica Licenţa B doar pentru sezonul 2020-2021). Antrenorii posesori ai licenţei B sau A provizorie, vor trebui să susţină examenul teoretic/scris şi/sau practic în sesiunea imediat următoare.
• Toate licenţele care vor fi eliberate sau cele care sunt deja în posesia antrenorilor vor fi valabile numai cu viza anuală 2020-2021, viza ce se obţine în baza prezentei la cursurile online care au fost organizate de FRBaschet în primavara anului 2020 (minim patru prezente).
• Pentru sezonul 2021-2022 vor fi operate următoarele modificări în vederea obţinerii vizei anuale, astfel:
Viza anuală pentru Licenţa C – obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F.
Viza anuală pentru Licenţa B – obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F şi cel puţin un clinic FRB ( FRB va organiza în perioada verii clinicuri online sau la o locaţie ce va fi stabilită ulterior).
Viza anuală pentru Licenţa A – obligatoriu participare la minim 6 cursuri online, lectori antrenorii din LNB M/F şi două clinicuri FRB (FRB va organiza în perioada verii clinicuri online sau la o locaţie ce va fi stabilită ulterior).
Viza anuală pentru Licenţa AA – antrenorii care vor avea calitatea de antrenor principal LNB M/F vor participa la trei clinicuri, două clin-icuri FRB ( FRB va organiza in perioada verii clinicuri online sau la o locaţie ce va fi stabilită ulterior) şi unul internaţional (fie şi online).
Punctele ce vor fi acordate pentru aceste activităţi rămân neschimbate (1p fiecare clinic online şi 5p pentru clinicurile organizate de FRB sau cel internaţional).
Clinicurile online organizate de FRB vor reprezenta o serie de prelegeri ale mai multor specialişti. Va fi considerat prezent la acest clinic online, antrenorul care a fost prezent la toate prelegerile conform programului anunţat
de FRB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ELIMINARE PREMATURĂ LA LINZ

Sorana Cîrstea a pierdut clar în optimile de finală ale turneului WTA International de la Linz (Austria), scor 4-6, 4-6 cu Ocean Dodin.Sorana Cîrstea (România), numărul 87 WTA, a ratat calificarea în sferturile turneului de la Linz (Austria), dotat cu premii în valoare totală de 225.500 de dolari! Ocean Dodin […]