MEDIATORII – ACTORII SOCIALI CARE IMPLEMENTEAZĂ O ALTERNATIVĂ BENEFICĂ LA O SOCIETATE CONFLICTUALĂ

0 0

mediatorCorpul Profesional al Mediatorilor Autorizaţi Judeţeni din România este o entitate organizată în 42 de filiale, fără personalitate juridică, ce asigură implementarea strategiei Consiliului de Mediere. Preşedinţii celor 42 de entităţi judeţene constituie Comisia Consultativă a Consiliului de Mediere. Pentru o mai bună comunicare cu sistemul judiciar există câte un reprezentant ales de mediatori pe lângă fiecare Curte de Apel.
„Strategia Consiliului de Mediere îşi propune un răspuns eficient al profesioniştilor în mediere la nevoile societăţii civile în ansamblu şi la nivelul instituţiilor statului, atât centrale cât şi judeţene”, a declarat Mugur Bogdan Mitroi, preşedintele Consiliului de Mediere.
Prin această organizare judeţeană Consiliul de Mediere doreşte să răspundă eficient la sistemul judiciar şi la Directiva Europeană SAL (Soluţionarea Alternativă a Litigiilor in materie de consum) şi SOL, adică la modificările legislative preconizate să fie aplicate din 9 iulie 2015, care se referă la rezolvarea litigiilor dintre consumatori şi producători.
Avantajele acestui sistem de organizare: * asigurarea unei permanenţe a mediatorilor pentru fiecare instanţă în cauzele identificate de acestea ca fiind oportune medierii * asigurarea calităţii actului de mediere * practică unitară* monitorizarea activităţii mediatorilor în raport cu instanţele, parchetele şi celelalte instituţii administrativ-teritoriale * stabilirii unei strategii eficiente în rela?ia cu sistemul judiciar.
Proiectele Corpului Profesional al Mediatorilor din Judeţul Dâmboviţa şi ale Consiliului de Mediere
După campania „Medierea prinde rădăcini” – ce şi-a propus plantarea COPACULUI MEDIERII în fiecare oraş reşedinţă de judeţ din România, Consiliul de Mediere lansează proiectele sociale – ROMÂNIA MEDIAZĂ şi
MEDIEREA
SUSŢINE EDUCAŢIA ce doresc să aducă schimbări în comunităţile locale.
Primul proiect
– ROMÂNIA MEDIAZĂ, se
adresează persoanelor care în mod normal nu şi-ar putea permite serviciile unui mediator şi se doreşte a fi realizat în partene-riat cu Instituţiile de cult din România: Biserica Ortodoxă, Biserica Romano-Catolică, Biserica Greco-Catolică, precum şi cu Comunitatea evreilor din România, Comunitatea Musulmană din România, etc. Cel de al doilea
proiect MEDIEREA SUSŢINE
EDUCAŢIA îşi propune să implementeze în unităţile de învăţământ medierea conflictelor şcolare – ca formă de educaţie durabilă, în parteneri-at cu unităţi de învâţământ dâmboviţene.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Evaluare Naţionala 2015

Peste 160.000 de elevi care au absolvit clasa a VIII-a au susţinut ieri proba la Limba Română, din cadrul Evaluării Naţionale. Astăzi şi mâine urmează probele la Limba Maternă şi respectiv Matematică, urmând ca rezultatele parţiale să fie afişate vineri. În 2015, spre deosebire de anii trecuţi, absolvenţii de clasa […]