Lungul drum spre pomovare în prima Ligă

0 0

Deci, recapitulând, Chindia are la activ, în ordine cronologică, în acest nou sezon fotbalistic, o înfrângere, cu UTA, un egal, cu Pandurii şi o victorie cu Poli Timişoara. Cu alte cuvinte, un palmares de început de drum care te bagă la idei. De ce? în primul rând, UTA nu mai este ceea ce a fost pe vremuri. E adevărat, că din respect, echipei i se spune Bătrâna Doamnă, dar oricâtă experienţă a acumulat clubul arădean, de-a lungul deceniilor, totuşi fotbaliştii săi nu sunt higlander-ii, mai ales că a reuşit să administreze târgoviştenilor, un gol care a durut, golul victoriei pentru arădeni. Pentru a face o mică şi utilă comparaţie, fotbaliştii de la UTA au străbătut o distanţă apreciabilă până au ajuns la Târgovişte, chiar mai mare decât cea străbătută de bănăţenii de la ASU Politehnica, dar nu s-au plâns de oboseală, stratagemă de comunicare îmbrăţişată de antrenorul timişorenilor pentru a scuza înfrângerea suferită de bănăţeni.
Acum, că le place sau nu, trebuie să li se atragă atenţia băieţilor de la Chindia că totuşi fac parte dintr-o echipă întreţinută din banii publici şi. oricât de vedete se cred, doar pentru faptul că, voluntar sau involuntar, târgoviştenii, prin taxele şi impozitele locale plătite, contribuie la asigurarea unui salariu pe cap de fotbalist. Faptul că în primul meci din acest sezon, acasă, au luat-o uşor în barbă, mai ales acasă, nu în deplasare, dezvăluie că fotbaliştii de la Chindia nu prea ştiu ce înseamnă să respecţi locuitorii unui oraş, inclusiv pe cei care nu se dau în vânt după fotbal, dar, repet, contribuie la asigurarea salariului fotbaliştilor. Când au jucat cu UTA, iubiţii noştri fotbalişti păreau că veniseră pe teren, direct din braţele femeilor, aşa de storşi păreau, în cât te întrebai pe unde s-or fi antrenat. Desigur, nu trebuie să-i punem la zid pe băieţii de la Chindia. Poate eşecul cu UTA a fost un accident… nefericit, dar, dacă se mai întâmplă şi cu o altă echipă, cred că fotbaliştii de lângă Turn ar trebui primiţi cu roşii şi ouă.
Ar fi bine să înţelegă, cavalerii fotbalului că sunt singura sursă de bucurie şi de orgoliu în acest oraş pleoştit de un apăsător şir de eşecuri economice. Să se mai adauge la acestea şi unul în fotbal, ar fi prea de tot.
Denis Ciobotariu, juniorul venit de la Dinamo spune, după meciul cu Poli că se va putea câstiga cele trei puncte cu Miroslava, că lotul Chindiei este foarte unit şi de o calitate bună, că sunt şanse la locurile de promovare. Rămâne de văzut. Oricum, dincolo de declaraţii, ceea ce contează sunt rezultatele din teren, iar meciuri ca cele cu UTA sau Pandurii ar trebui să nu se mai repete.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Să visezi şi să vrei

După victoria la limită, 1-0, ACS Buftea se credea că Urbanul nu va pleca cu coada între picioare, după confruntarea din Cupă, cu Petrolul Ploieşti. Nu spera nimeni că va face cel puţin un egal, ca să nu mai vorbim de iluzia absurdă a unei incredibile victorii, dar să plece […]