LOCUITORII PUCIOASEI AU ÎNVĂŢAT DESPRE DREPTURILE CETĂŢENEŞTI

0 0

Conferinta Tutuianu FacultateElevii Colegiului Naţional Nicolae Titulescu din Pucioasa au oferit cetăţenilor localităţii o întâlnire în care au tost prezentate drepturile cetăţeneşti ale europenilor.
La evenimentul numit sugestiv „2013 – Anul European al Cetăţenilor” au participat peste 200 de persoane, cadre didactice, elevi, cetăţeni ai localităţii şi reprezentanţi ai unor instituţii publice. Elevi de la clasele IX-XII de la diferite unităţi şcolare din Pucioasa s-au întrecut în reprezentarea drepturilor şi obligaţiilor ce ne revin în calitate de cetăţeni europeni. Aceasta, pentru că evenimentul a tost un prilej pentru a premia pe cei mai talentaţi la desen, teatru sau în realizarea de prezentări utilizând tehnica IT – power point, referitor la modul în care ne atectează pe fiecare dintre noi implicarea sau neimplicarea în diferitele aspecte ale cetăţeniei europene, ale vieţii de zi cu zi. Managerul Centrului Europe Direct Târgovişte a susţinut prezentarea cu tema „Uniunea Europeană şi statele membre”, care a evidenţiat încă o dată modul în care instituţiile Uniunii Europene lucrează pentru bunăstarea şi pentru o viaţă mai bună a cetăţenilor săi, prezentare care a reprezentat şi punctul de plecare pentru dezbaterea ce a urmat, având în vedere şi faptul că, în luna mai 2014, cetăţenii Europei vor merge la vot pentru alegerile europarlamentare, pentru desemnarea reprezentanţilor în Parlamentul European. „Consider că tinerii, deşi sunt atraşi de fenomenul european şi de ceea ce înseamnă Uniunea Europeană, de libertăţile şi drepturile dobândite prin intrarea României în Uniunea Europeană, tot aceştia sunt şi cei mai neimplicaţi şi dezinteresaţi de tot ceea ce înseamnă viitor. Deşi activitatea în sine a fost reuşită, cu toate eforturile cadrelor didactice, şi vreau să menţionez aici în special pe Gelu Stănescu, iniţiatorul proiectului, cel care a derulat campanii de sensibilizare şi conştientizare în şcoli şi licee, se pare că este o reală nevoie de informare, de educaţie a populaţiei în ceea ce înseamnă Uniunea Europeană”, a declarat Vlăduţ Andreescu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ, MOTORUL UNEI ACTIVITĂŢI ECONOMICE PROSPERE

In peste 40 de ţări ale lumii se organizează, anual, sub patronajul Carpatcement, un eveniment dedicat celebrării securităţii şi sănătăţii în muncă. Săptămâna 23-27 septembrie este dedicată acestei manifestări. Programul presupune o serie de activităţi speciale în fiecare dintre sediile şi unităţile de producţie ale companiei, pentru a marca importanţa […]