LIGA A III-A RĂMÂNE ÎN STAND BY

Mihai ROŞOIU
0 0

Până la a stabili o variantă de desfăşurare a noii ediţii a Ligii 3 în condiţiile pandemiei, FRF vrea mai întâi să obţină din partea ministerelor Sănătăţii, respectiv Tineretului şi Sportului un protocol medical mai accesibil, inclusiv pentru cluburile care activează la nivelul eşaloanelor inferioare, care în acest moment nu-şi permit testări din 14 în 14 zile, informează www.liga2.prosport.ro.
Nu se fac planuri până când FRF nu obţine din partea statului un protocol medical accesibil şi pentru cluburile din Liga 3
Astfel, startul noului sezon la data de 29 august, aşa cum fusese stabilit iniţial, este imposibil, mai ales că şi începutul Ligii a 2-a a fost devansat pentru primul weekend din luna septembrie. Florin Spînu, preşedintele ACSO Filiaşi, respectiv unul dintre cei doi membri reprezentanţi ai Ligii 3 în Comitetul Executiv al FRF, cere măsuri de relaxare a protocolului medical, fiindcă „sportul nu este locul acolo unde se infectează cei mai mulţi” cu COVID-19.
„Nu are cum să înceapă la 29 august, dacă la Liga a 2-a e trecut pentru 5 septembrie. Voi purta discuţii cu colegii mei membri afiliaţi, pentru că situaţia în care suntem acum, cu protocolul care trebuie respectat, cu siguranţă nu putem să-l îndeplinim. Federaţia Română de Fotbal, prin conducerea ei, este în discuţii, a depus către Guvern, către Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului, să se găsească diverse facilităţi pentru a putea a putea, şi fotbalul mic, de la Liga a 3-a şi copii şi juniori, să înceapă competiţiile. Pentru că altfel nu putem începe. Deci nu avem bani pentru a putea face aceste teste din 14 în 14 zile.Te duce undeva la 20.000 de lei pe lună.
De asta cere şi autorităţilor, statului, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătăţii să ia în calcul că sportul nu este locul acolo unde se infectează cei mai mulţi. Sportul înseamnă sănătate. Moll-urile sunt pline, în toate firmele de confecţii, tricotaje, textile stă om lângă om. La mare vedem ce este acolo, pe plajă. Dar, în schimb, fotbalul, sau sportul, în general, a ajuns să fie oaia neagră a ţării. Nu se poate aşa ceva. Adică putem să facem antrenament în zece, dar nu putem juca în 11. Avem stadioane de zeci de mii de locuri, dar nu putem să stăm unul la cinci locuri, dar la mare se poate sta pe cinci metri pătraţi 15 inşi. Nu se poate. Trebuie ca Guvernul, Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Sănătăţii să ia nişte hotărâri în care să înceapă cu relaxări, să ne lase să jucăm”, a spus, pe un ton aspru, Florin Spînu, pentru Liga2.prosport.ro.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ADVERSAR GREU PENTRU SEPSI

FIBA a anunţat, astăzi, că ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe se va confrunta într-un tur preliminar cu puternica grupare spaniolă Spar Citylift Girona pentru accederea în sezonul regular al EuroLeague Women, ediţia 20202021. Conform anunţului oficial al forului internaţional de baschet, pentru sezonul competiţional al EuroLeague Women s-au înscris 18 […]