Liga a 3-a: Seria a 6-a Fortuna Brazi, favorită la promovare

S.A.
0 0

în fiecare serie din Liga a 3-a, disputa pentru promovarea în Liga a 2-a este extrem de acerbă în partea a doua, deoarece în retur se retrogradează şi se promovează.
Acum se va contabiliza fiecare punct, fiecare gol, iar cel care va avea cea mai bună linie de clasament va ocupa primul loc.
Echipele care nu au ca obiectiv promovarea trebuie să-şi ia toate măsurile, pentru că lupta va fi dură.
în seria 1, pe primul loc găsim pe S.C. Bacău, cu 25 de puncte, la doar 3 puncte de ocupanta locului doi, Petrolul Moineşti (22).
Aici, cum se zice, „se joacă” promovarea.
Seria a 2-a are un lider numit Axintele, cu 31 de puncte, la 8 puncte diferenţă de Gloria Buzău. Din surse demne de încredere, aflăm că Rapid 2 nu va mai continua competiţia, chiar dacă a terminat turul pe locul doi. Este o diferenţă de puncte consistentă, dar nu suficientă.
îmi este greu să cred că echipa din comuna Axintele va promova în dauna Gloriei Buzău. A mai fost o echipă lângă Timişoara (Covaci) care a trecut o „tură” prin divizia B. Acesta ar fi al doilea exemplu.
în seria a 3-a conduce detaşat A.C.S. Berceni, 32 de puncte. La 9 puncte, găsim pe C.S. Ştefăneşti (23), care nu cred că s-ar gândi la Liga a 2-a. Personal, consider prima echipă promovată în Liga a 2-a, pe A.C.S. Berceni.
Seria a 4-a pare ceva mai disputată, deoarece trei echipe au şanse aproximativ egale, dat fiind faptul că diferenţa între ele este de doar două puncte. Flacăra Fagent are 22, Minerul Motru – 21 de puncte, iar Giarmata, 20.
Dacă Minerul Motru doreşte, de data asta, să promoveze, o va putea face mai uşor decât s-ar crede. Aici totul este să dorească Liga a 2-a, pentru că în ultimii ani a avut mereu şanse, dar, pe final, a capotat inexplicabil.
Seria a 5-a are, la fel, un lider autoritar, pe F.C. Hunedoara, cu 32 de puncte, iar C.S. Odorhei are 25 de puncte, deci greu de crezut că cei din Odorhei vor avea forţa necesară să-i întreacă pe hune-doreni.
Cred că Hunedoara
(„moartă” economic) merită un loc în Liga a 2-a.
Acum i-a venit rândul seriei a 6-a, din care F.C.M. Târgovişte face parte.
Prima parte a campionatului s-a terminat cu Unirea Tărlungeni pe primul loc.
Evident, poate fi considerată o surpriză, dacă o luăm în discuţie pe Fortuna Brazi. E adevărat, doar un punct le desparte, iar meciul retur se dispută la Brazi.
Trecând în revistă programul returului celor două echipe, am ajuns la concluzia că şansa numărul unu este a celor de la Brazi.
Sigur că da, va fi foarte greu, dar din programarea jocurilor din retur prahovenii sunt avantajaţi. Mai întâi că partida decisivă va fi la Brazi. Dar, până atunci (etapa 21 din 26.04.2013), Fortuna Brazi va disputa 6 meciuri, are o pauză de o săptămână, după care vine jocul decisiv.
în schimb, Unirea Tărlungeni în primele trei etape stă, ceea ce nu este benefic, să stai 3 runde numai cu meciuri amicale.
Dar nu acest joc este decisiv. Până atunci, dar şi după aceea, cele două echipe le vor întâlni, pe rând, pe Unirea Câmpina şi Argeşul Piteşti, echipe valoroase care cred că vor juca un rol de arbitru. Nu în ultimul rând, Unirea Tărlungeni vine şi la F.C.M. Târgovişte, unde va fi aproape imposibil să câştige, dat fiind faptul că şi târgoviştenii au nevoie de puncte, iar oaspeţii nu mai au ce să facă cu ele.
Pe final, Unirea Tărlungeni va juca cu Unirea Câmpina, meci foarte greu, iar Fortuna Brazi, cu Conpet Ploieşti.
Deci aceste calcule, previziuni, toate posiblile, dau drept favorită Fortuna Brazi.
îmi este greu de crezut că primarul de la Tărlungeni va dori Liga a 2-a, deoarece nu are bază sportivă pentru a fi omologată, doar dacă va efectua investiţii enorme. Pe când la Brazi este o bază sportivă frumoasă, până când va fi gata cea de la Poiana Câmpina.
Este doar un punct de vedere inspirat de ordinea din clasament şi de programul returului.
Dar fiecare are dreptul să spere, fiecare are şansa lui să o joace până la final.
Să nu le uităm nici pe celelalte echipe din subsolul clasamentului, cele care vor părăsi Liga a 3-a şi se vor întoarce la judeţ, iar altele se vor desfiinţa.
Unele dintre echipele sortite retrogradării ar fi Sportul Studenţesc 2, cu 0 puncte în tur (seria a 2-a), Ceahlăul Piatra Neamţ 2 – cu 7 puncte (din seria 1), F.C.M. Alexandria – cu 6 puncte (Seria 3), Vladimirescu – 5 puncte (seria 4) şi F.C.M. Turda -6 puncte (seria 5). Girom Albota şi Civitas Făgăraş, ambele cu 6 puncte.
Se ştie că în fiecare serie trebuie să rămână 10 echipe, dar vor fi altele care se retrag înainte de final (exemplu Rapid 2).
Singurele certitudini este Sportul Studenţesc 2, cu 0 puncte, şi 13 echipe în serie.
Acestea sunt primele previziuni, ce va fi vom vedea când se va trage linia de final.
în fotbal, în ultimii ani, s-au întâmplat prea multe, aşa că în mod cert vor fi surprize, că de aia este frumos fotbalul la noi.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cupa Unirii, prima ediţie, copii 7-12 ani Chindia, Luceafărul 1 şi Municipal, pe podium

În jur de 150 de spectatori au fost prezenţi în sala de sport din Răzvad pentru a urmări finalele Cupei Unirii, la care au participat copii între 7 şi 12 ani. în finala mică (locurile 3-4), F.C. Municipal Târgovişte a învins-o, cu 4-0, pe CSS Târgovişte. Au marcat Stoican 2, […]