Liceul „Ion Ghica” din Târgovişte, implicat într-un nou proiect

Ş.E.
0 0

euEU.EM.NET 19-21 iunie 2013 Burgas, Bulgaria

Previziunea competenţelor a devenit mai importantă într-o economie globală ce recunoaşte importanţa capitalului uman ca resursă cheie pentru dezvoltare, într-o perioadă în care, în multe economii avansate există şomaj ridicat, dar şi lipsuri persistente de competenţe.
Previziunea competenţelor permite analiştilor şi factorilor de decizie să examineze de ce competenţe este nevoie pe piaţa muncii de azi, dar şi să prevadă lipsuri de competenţe viitoare, putând să planifice şi să implementeze strategii şi politici care să ajute la corectarea acestor lipsuri de compenţe potenţiale.
„Acesta a fost şi motivul pentru care cei 12 parteneri din 8 ţări europene (Slovacia, Croaţia, Turcia, România, Marea Britanie, Luxemburg, Bulgaria, Macedonia) au decis să constituie, în cadrul programului Leonardo da Vinci Network, reţeaua EU.EM.NET, care să ofere cadrul de acţiune pentru motivarea angajatorilor din domeniile Turism şi Hotelărie, pentru a participa la acest proces de anticipare a competenţelor astfel, încât viitorul să ne găsească mai pregătiţi pentru a face faţă provocărilor”, a declarat prof. Carmen Rădulescu – director adj. Liceul „Ion Ghica” Târgovişte.
„Întâlnirea de la Burgas, în perioada 19-21 iunie, a permis partenerilor, care fac parte dintr-o categorie largă de beneficiari (licee tehnologice, instituţii comerţ, organizaţii nonguvernamentale, angajatori ş.a.), să stabilească principiile după care se vor ghida în realizarea metodologiei pentru implicarea anja-jatorilor în procesul de anticipare a competenţelor, dar şi planul de acţiune care va sta la baza acestui proces.
Proiectul, care se va derula pe o perioadă de trei ani (20122015), consitutie pentru Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte un bun prilej pentru pilotarea instrumentelor care se vor realiza în cadrul acestui proiect, dar şi de a-şi adapta oferta curriculară pentru domeniul Turism şi Hotelărie, în acord cu previziunile şi rezultatele acestui proiect”, a mai precizat Carmen Rădulescu.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APARE F.C.M. TÂRGOVIŞTE 2?

Aşa cum au marile cluburi care se respectă, şi F.C.M. TÂRGOVIŞTE are, din anul 2004, de când domnul ZOTIC GHIORGHI devine patronul clubului târgoviştean, mai multe echipe de seniori înscrise în competiţiile oficiale judeţene sau naţionale. Aceste echipe sunt mai mult decât necesare, dacă ştii „efectul” benefic. în toţi aceşti […]