Liberalii târgovişteni nu mai acceptă înstrăinarea unor bunuri imobile din patrimoniul municipiului

Pe ordinea de zi a ultimei şedinţe a Consiliului Local Municipal Târgovişte au fost şi trei proiecte de hotărâre, privind scoaterea la vânzare a trei foste puncte termice şi a terenurilor aferente, situate în Microraionul XI, Cartierul CFR şi Microraionul VI. Nu au fost de acord consilierii liberali şi proiectele au picat la vot. Fiind vorba despre hotărâri cu caracter patrimonial, pentru a fi aprobate ar fi fost necesare două treimi din totalul voturilor consilierilor. De ce s-au opus colegii săi din CLM, a dat lămuriri Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târ-govişte:
„Ne-am opus acestei vânzări, motivele sunt evidente. Ne vom opune oricărei vânzări a patrimoniului primăriei. Acest patrimoniu nu aparţine nici primarului, nici viceprimarului, nici unor cercuri de interese care se învârt în jurul primăriei. Patrimoniul şi aceste bunuri aparţin târgoviştenilor. Cei care sunt la conducerea primăriei sunt doar administratori ai acestor bunuri, pentru o perioadă determinată. Ştim foarte bine că, de-a lungul timpului, multe dintre imobilele primăriei, terenuri şi alte bunuri au ajuns în diverse proprietăţi private. Corect sau aproape corect, în funcţie de cum şi-au aranjat unii lucrurile pe acolo. Aşa am ajuns ca în mijlocul cartierelor noastre să vedem cum , în loc să apară spaţii verzi, apar blocuri şi în zonele aglomerate apar lucrări, case, investiţii care aglomerează mai mult zona respec-tivă.(…) Cred că este momentul să punem capăt iar acele puncte termice să fie folosite în sprijinul comunităţii.”
A mai spus Aurelian Cotinescu , în legătură cu aceste immobile, că pot fi modernizate pentru a funcţiona ca un fel de cluburi sau alte obiective de interes cetăţenesc sau, în cazul acelora foarte degradate, că pot fi demolate şi transformate în parcări publice sau spaţii verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

BIENALA NAŢIONALĂ DE GRAVURĂ "GABRIEL POPESCU" EDIŢIA A VII-A 2019

Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte invită publicul la cea dea VlI-a ediţie a Bienalei Naţionale de Gravură „Gabriel Popescu”. Bienala poartă numele primului mare gravor, născut pe meleaguri dâmboviţene, care a locuit şi a creat în casa cu atelier de la Vulcana Pandele, unde se află unica presă din […]