Liber la finanţările pentru dezvoltarea fermelor agricole

agriculturaAgenţia pentru Finanţarea Infrastructurii Rurale a deschis prima sesiune de proiecte, pentru submăsurile 4.1 – Investiţii în exploataţii agricole şi 6.1 – Instalarea tinerilor fermieri. Prin submăsura 4.1 vor primi sprijin financiar nerambursabil investiţiile pentru creşterea competitivităţii exploataţiilor agricole, prin dotarea cu utilaje şi echipamente performante cu structura agricolă actuală precum şi investiţiile pentru modernizarea fermelor şi îmbunătăţirea activelor fixe.
Beneficiari pot fi fermieri, cooperative şi grupuri de producători, finanţarea nerambursabilă pentru aceste categorii de beneficiari fiind de 50% din valoarea proiectelor fără a depăşi însă plafoanele stabilite.
în cadrul submăsurii 6.1 -Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, beneficiarii sunt tineri – persoane fizice autorizate, care se instalează ca şefii mici ai exploataţiei agricole dar şi persoanele juridice (SRL-uri şi IMM-uri) în care se instalează un tânăr fermier ca asociat unic sau majoritar. Sprijinul nerambursabil acordat va fi de maximum 50.000 de euro şi va fi acordat tinerilor fermieri sub formă de sumă forfetară.
Prima tranşă, de 75% din valoarea totală a sprijinului, se acordă la instalare iar a doua tranşă se acordă în maxim 3-5 ani de la primirea deciziei de finanţare, dacă se constată că planul de afaceri a fost implementat corect şi a dus la îmbunătăţirea performanţelor economice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Pune stop spectacoluIui ruşinos!

Preot loan ŞTEFĂNESCU Omul are puterea să vadă binele şi răul. El ştie să judece lucrurile, gândurile şi faptele după valoarea lor, după ceea ce numim bine. E drept că vede limpede ceea ce trebuie să fie, dar „să facă” nu înfăptuieşte tot atât de limpede pe cât îşi dă […]