La Târgovişte se dă startul Olimpiadei Nationale de Chimie

0 0

Începând de astăzi şi până pe 24 aprilie , Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa va fi gazda unui eveniment deosebit: Olimpiada Naţională de Chimie pentru clasele VIII-XII, la care sunt aşteptaţi să participe 369 elevi din toate judeţele ţării.Participanţii numeroşi vor fi sprijiniţi de echipa IŞJ Dâmboviţa, organizatoarea etapei naţionale de anul acesta,54 profesori universitari şi preuniversitari care fac parte din comisia centrală, echipa de profesori de chimie a judeţului,46 profesori însoţitori, sponsori şi instituţii din judeţul Dâmboviţa.
Deschiderea oficială a evenimentului în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâm-boviţa, reprezentanţilor comunităţii locale, elevilor şi părinţilor, moderată de inspectorul şcolar pentru fizică şi chimie, doamna prof. Dinu Gabriela, va avea loc astăzi, la ora 18.00 la Casa de Cultură a Sindicatelor. Programul olimpicilor este destul de dens în această perioadă, olimpiada de chimie cuprinzând două probe, una teoretică şi alta practică.
Proba teoretică va avea loc la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” din Târgovişte, joi, 20 aprilie, începând cu ora 9.00 iar proba practică se va desfăşura vineri, 21 aprilie, în campusul Universităţii „Valahia” din Târgovişte (pentru clasele IX-XII), respectiv la Colegiul Naţional „lenăchiţă Văcărescu” (clasa a VIII-a). Sâmbătă, 22 aprilie, are loc, la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” desfăşurarea probei de baraj pentru elevii cu cele mai înalte performanţe obţinute la etapa naţională, în vederea selectării lotului lărgit al României. Printre probele susţinute de elevi vor fi strecurate şi programe artistice, excursii şi vizite la principalele obiective turistice din municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa. Judeţul Damboviţa este reprezentat anul acesta de un lot format din 20 de elevi, proveniţi din colegiile naţionale şi şcolile gimnaziale din Târgovişte, Moreni, Pucioasa şi Fieni.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Orgoliul târgoviştenilor a cerut numai victorie. Chindia Târgovişte - FC Braşov 4-0 (2-0)

Chindia a învins clar, cu 4-0, un adeversar, FC Braşov, care nu a făcut altceva decât să confirme că e în pierdere de inspiraţie şi de viteză. Orgoliul „Lăncierilor” târgovişteni a cerut numai victorie. Au obţinut-o la un scor mare. Elevii profesorului Nicu Croitoru au reuşit să spargă apărarea braşoveană […]