Jandarmii dâmboviţeni fac apel şi recomandări privind deplasările în pelerinaj la moaştele Sf. Cuvioase Parascheva

Mihai ROŞOIU
0 0

Anual, în municipiul laşi se desfăşoară Sărbătorile laşului în cadrul cărora se desfăşoară şi manifestarea religioasă Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, eveniment ce presupune sosirea în oraş a unui număr mare de persoane.
În contextul pandemiei cu COVlD-19, în scopul prevenirii răspândirii acesteia, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă laşi au dispus următoarele măsuri în ceea ce priveşte organizarea sărbătorilor religioase, astfel: – Hotărărea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 47 din 05.10.2020, precizează că: „Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi”

  • Hotărărea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi nr. 35 din 06.10.2020, stipulează că: „Intrarea în perimetrul Ansamblului Metropolitan Iaşi va fi permisă pe baza verificării actelor de identitate, doar persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Iaşi”.
    Pe această cale adresăm cetăţenilor următoarele recomandări:
  • să respecte prevederile celor două hotărâri;
  • să evite deplasările către municipiul Iaşi şi să participe la această sărbătoare religioasă doar pe plan local;
  • să dea dovadă de spirit civic şi să respecte regulile de protecţie sanitară şi distanţare fizică impuse de contextul epidemio-logic, pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii dâmboviţeni acţionează 24 din 24 de ore pentru siguranţa cetăţenilor

Pe raza judeţului Dâmboviţa, au fost organizate 22 de acţiuni punctuale care au vizat şi verificarea respectării măsurilor impuse pentru prevenirea şi limitarea infectării cu noul Coronavirus.Astfel, poliţiştii, jandarmii şi poliţiştii locali au efectuat verificări în 75 de obiective şi locaţii, fiind prezenţi în zonele unde se formează aglomerări de […]