Jandarmii dâmboviţeni au continuat verificările privind respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

Mihai ROŞOIU

Întrucât numărul de cazuri nou confirmate este în continuă creştere, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coron-avirus, jandarmii dâm-boviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi.
În perioada 02 – 08 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de poliţişti şi angajaţi ai ISU Dâmboviţa au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi parcuri dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 78 de avertismente scrise şi 51 de amenzi în valoare totală de 15.100 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura. Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice închise şi deschise din judeţul Dâmboviţa.
Totodată, în comuna Moţăieni (satele Moţăieni şi Cucuteni), Jandarmeriei Dâmboviţa îi revine, cu data de 08.11.2020, ora 05.00, pentru o perioadă de 14 zile, misiunea de coordonare a forţelor de ordine (jandarmerie şi poliţie) pentru asigurarea ordinii publice şi a respectării măsurilor impuse de carantina zonală. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi şi poliţişti cu misiunea de a realiza filtre la intrarea şi ieşirea din zona de carantină, de a constitui patrule auto şi pedestre în vederea menţinerii unui climat de ordine publică şi de a preveni orice incident. De asemenea, pentru o dimensionare eficientă a dispozitivelor, în sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor dâmboviţeni participă şi efective ale Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
Acţiunile informativ-preven-tive vor fi intensificate în perioada următoare, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2. Scopul acestor acţiuni infor-mativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtaţi masca de protecţie, să respectaţi măsurile de distanţare fizică, izolare şi carantină adoptate de autorităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Trei ore s-au luptat cu flăcările izbucnite la o casă

Pompierii de la Detaşamentul Pucioasa şi Garda Fieni au fost alertaţi şi au intervenit cu trei autospeciale şi un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa.La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta violent la acoperişul şi interiorul locuinţei.A fost o […]