ITM Dâmboviţa: La această dată sunt înregistrate 90139 contracte de muncă, mai multe cu 1200 faţă de luna martie

„începând cu data de 17.03.2020, în România a fost instituită starea de urgenţă până la data de 17.05.2020, iar după jumătatea lunii mai şi până în prezent, avem conform H.G. 856 14/10/2020, stare de alertă.
Cu toate acestea, analizându-se evoluţia numărului de contracte individuale de muncă înregistrate de către angajatorii din judeţul Dâmboviţa în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor în format electronic, în perioada 01 martie – 01 noiembrie 2020, arată că în judeţul nostru, la începutul lunii martie, erau un număr de 78568 salariaţi, cu un număr de 89058 contracte individuale de muncă, numărul acestora crescând încet dar sigur, astfel că la data de 01.08.2020 aveam 78878 salariaţi, cu un număr de 89675 contracte individuale de muncă.
Astăzi avem 80120 salariaţi cu un număr de 90139 contracte individuale de muncă, ceea ce înseamnă cu 1200 mai mult, faţă de luna martie 2020.
Printre societăţile care au mai mulţi salariaţi şi implicit mai multe contracte individuale de muncă astazi, decât la începutul pandemiei, se numără ARCTIC SA, NIMET SRL, SUN GARDEN SRL, ROMSTYL SRL, IMUT SA.

De aici rezultă ca o parte dintre angajatorii judeţului Dâmboviţa, care activează în diferite ramuri precum industria confecţiilor textile, industria metalurgică, industria transporturilor, industria aparatelor electrocas-nice, s-au adaptat rapid noilor contexte, cunoscând o creştere a numărului de salariaţi încadraţi în muncă pe baza de contracte individuale”, precizează Marius Lixandru, inspectorul şef al ITM Dâmboviţa.
în acelaşi timp a fost constatată şi o creştere a angajatorilor care au optat pentru organizarea activităţii şi a desfăşurării programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, încheind cu salariaţii contracte de muncă specifice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ANAF a elaborat procedura de aplicare a acordării eşalonării la plată

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a elaborat proiectul de ordin al preşedintelui ANAF pentru aprobarea procedurii de aplicare a acordării eşalonării la plată de către organul fiscal central. Modelul de cerere se regăseşte în Anexa nr. 1 a procedurii. Cererile depuse de contribuabili, atât înainte, cât şi după publicarea ordinului […]