Inspecţii pentru depistarea şi sancţionarea comerţului ilicit cu fructe şi legume

legumePrin structurile de inspecţii ale direcţiilor judeţene pentru agricultură, MADR a desfăşurat acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea fenomenelor ilicite care se manifestă în comerţul cu legume şi fructe. Scopul principal a fost identificarea interpuşilor între producători şi consumatori, care nu deţin documente de provenineţă a produselor şi practică evaziunea fiscală.
Inspecţiile au fost efectuate de echipe mixte, din care au mai făcut parte poliţişti şi reprezentanţi ai Direcţiilor Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor. Acţiuni s-au desfăşurat în Bucureşti şi municipiile Târgovişte, Iaşi, Braşov, Cluj, Timişoara, unde au fost verificaţi peste 500 de agenţi economici şi persoane fizice. în urma acestor controale au fost aplicate 215 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 178.350 lei şi au fost confiscate aproximativ 15 tone de legume şi fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Finanţări de 25 milioane de euro pentru cercetare în domeniul medical

Ministerul Fondurilor Europene lansează în consultare publică documentele necesare pentru iniţierea unei competiţii în cadrul Programului Operational Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), axa prioritară 2, pentru acordarea de fonduri în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii publice de cercetare – dezvoltare existente şi crearea de noi […]