În cel mult 5 zile de la răsărirea culturilor succesive ca strat vegetal, fermierii trebuie să notifice APIA

0 0

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa informează producătorii agricoli că pot înfiinţa culturile succesive folosite ca strat vegetal pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic, în perioada 01 iulie – 01 octombrie 2020.
Precizăm că, Zonele cu strat vegetal sunt suprafeţele arabile cultivate cu amestecuri de specii de culturi care nu participă la calculul diversificării culturilor şi care asigură acoperirea solului pe o perioadă de cel puţin 8 săptămâni. Înfiinţarea stratului vegetal ca zonă de interes ecologic se face după recoltarea culturii principale declarate în anul de cerere curent, în perioada 01 iulie – 01 octombrie.
Fermierii au obligaţia legală de a comunica la APIA în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, faţă de care se calculează intervalul de 8 săptămâni în vederea asigurării eligibilităţii suprafeţelor de teren arabil declarate pentru plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (înverzire).
În cazul în care fermierul nu depune la APIA notificarea de răsărire a stratului vegetal, pentru cererea unică în cauză se vor aplica sancţiuni prin reducerea plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu pentru anul 2020.
De asemenea, se reaminteşte fermierilor dâmboviţeni că în perioada 14-22 iulie se desfăşoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin. Această etapă presupune remedieri, fără penalităţi, ale declaraţiei de suprafaţă completată de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic a generat notificări pentru fermierii cu neconformităţi: suprapuneri şi supradeclarări de parcele. Aceste notificări au fost transmise fermierilor care au posibilitatea revizuirii declaraţiei iniţiale.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Proba scrisă a examenului de titularizare a fost reprogramată pe 29 iulie

În urma promulgării de către preşedintele României, Klaus Iohannis, a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ, a fost aprobat prin ordin de ministru şi transmis spre publicare în Monitorul Oficial, Calendarul mobilităţii personalului didactic din […]