Gabriel Plăiaşu, secretarul general al PNL Dâmboviţa, atac dur la adresa ministrului Agriculturii

0 0

După ce i- a ridiculizat modul de exprimare, secretarul general al PNL Dâmboviţa, Gabriel Plăiaşu, a trecut la un atac frontal asupra ministrului Agriculturii, pe care îl consideră responsabil de faptul că unii fermieri nu îşi vor mai putea depune solicitările şi vor rămâne fără subvenţii:
„Vreau să vă informez că, de 11 ani de când s-a înfiinţat instituţia APIA în România, prin care se derulează fonduri europene, subvenţia directă care ajunge la fermieri, astăzi este pentru prima dată când în ziua de 15 mai este oprită primirea de careri pentru acordarea de subvenţii. În mod normal, până acum, în baza regulamentelor europene, cererile se primeau până la data de 15 mai, iar începând din 15 mai, 25 de zile continua operaţiunea de primire cereri, aplicându-se un procent de 1% drept penalizare pentru fiecare zi de întârziere.
Domnul ministru Daea, care aplică reforma profundă în agricultură în baza programului de guvernare Grindeanu, a oprit această primire de cereri astă noapte. Am sunat acum , de dimineaţă, la APIA. Pe picior de fugă, dl. ministru a convocat o video-conferinţă. Sper să vină cu veştile bune pentru fermierii din România, pentru că ar fi groaznic să oprim astăzi, în România, primirea de cereri pentru a primi bani europeni. Mai mult decât atât, ca să vedeţi bunăvoinţa şi gradul înalt de competenţă al acestui ministru, în data de 4 mai, dl. Phil Hogan, care este comisar pe probleme de agricultură al Comisiei Europene, a anunţat, în urma solicitărilor altor ţări, că este de acord să prelungească primirea de cereri până la data de 15 iunie, în toate statele UE, fără vreo penalitate. Ce face ministrul Daea? îşi vede de drumul lui şi stabileşte că el, începând cu 15 mai, nu mai primeşte cereri de la nimeni. Ţinând cont de acest aspect foarte grav, am să-l rog să-şi prezinte demisia.”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liga a 2-a; Etapa a 35-a Sepsi e favorită la locul 2

In acest foarte slab eşalon locurile sunt clare la locul 1 care este ocupat de Juventus Bucureşti (72 p) care e promovată în Liga întâi şi la singurul loc retrogradabil (16) pe care stă Metalul Reşiţa (21 p). Singurele necunoscute sunt ce echipe se vor clasa pe locul 2 (promovează […]