Fotbalul cu scântei din Liga a 4-a

După cum s-au desfăşurat meciurile din Liga a 4-a dâmboviţeană, în sezonul competiţional care s-a încheiat, putem spune că de multe ori, nu am avut un campionat de fotbal ci unul de box, combinat cu cel de alergat şi arte marţiale. Pentru acest lucru nu sunt de vină doar jucătorii, ci, uneori, chiar spectatorii ce de multe ori au un comportament arboricol, de zici că sunt nepoţii celor care acum câteva mii de ani ciculau sărind din cracă-n cracă, consumând banane. Sperâm că orgnele locale vor avea grijă să asigure liniştea competiţională pe unele terenuri care numai de fotbal nu pot fi considerate, căci, dacă le vezi, poţi considera că te afli undeva, pe la periferia aşezărilor umane din mijlocul junglei.
în fine, putem considera ca un lucru de excepţie faptul că două echipe precum Petrolul Târgovişte şi Atletic Fieni au ajuns să joace în Liga a 4-a, dar acest fapt nu se datorează doar lipsei de investitori, ci şi lipsei de ambiţie. Adevărul este că fotbaliştii au ajuns să considere că li se cuvine totul, deşi, intelectual, mulţi nu depăşesc nivelul de inteligenţă al anvelopelor de la bicicletă. Pe scurt, majoritatea fotbaliştilor cred că trebuie să li se dea salariu de ministru numai pentru că lovesc mingea cu piciorul, deşi mulţi dintre ei nu ştiu nici acum că fotbalul cu se joacă doar practicând jocul de glezne, ci şi jocul minţii. Mai clar, fotbalul de calitate nu are la bază doar reflexele, ci şi puterea de gândire a jocului cu… creierul. Dar, cine ştie, poate că Petrolul Târgovişte va găsi sprijin moral şi financiar chiar la… Petrom sau Moll, că tot vând produse pe bază de petrol. în ceea ce priveşte Fieni, să renunţe la titulatura de Atletic din două motive: nu a avut performanţe fotbalistice atletice şi nici, ca echipă, nu se apropie de… Atletico Madrid. Vorba aia: vrabia mălai visează. Lăsând ironia de o parte, adevărul este că aceste două cluburi de fotbal care au un istoric nu totuşi lipsit de valoare, ar trebuie să fie sprijinite de investitori care să înţeleagă la rândul lor că mai important decât profitul este succesul, iar succesul costă, la început, pentru aceasta fiind necesar tupeul de a renunţa la fotbalişti obosiţi sau cu ifose şi de-a aduce tineri înfometaţi nu doar de bani, dar şi de… glorie.
în ceea ce priveşte Pucioasa şi Găeşti, ştiţi cum se spune, despre morţi numai de bine.
Oricum, începe noul campionat fotbalistic şi pentru Liga a 4-a. Sperăm să nu se ajungă ca până la urmă să avem trei jandarmi pentru fiecare spectator, pardon microbist atins de microbul violenţei, iar vedetele locale din teren să fie mai mult fotbalişti educaţi şi nu zmei de doi bani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PROGRAMUL SUPERLIGII FEMINE DE FOTBAL

Programul turului, ediţia 2017-2018: Etapa I: 2 septembrie ASA 2013 Târgu Mureş – CSŞ Târgovişte Universitatea Alexandria – Vasas Femina Fortuna Becicherecu Mic – CFR 1933 Timişoara Heniu Prundu Bârgăului – Real Craiova Olimpia UT Cluj – Fair Play Bucureşti Etapa a Il-a: 17 septembrie CSŞ Târgovişte – Fair Play […]