Fotbaliştii iranieni, eroi naţionali

sportPartida Germania – Ghana a fost un spectacol fotbalistic rar, de o splendoare cu greu de egalat, cu pase şi goluri care, pe ansamblu, au creat imaginea unei performanţe istorice mai ales pentru naţionala ghaneză.
După cum se ştie, jocul Argentinei a creat în tribune o stare permanentă de somnolenţă. Deşi a trebuit să plece acasă, pentru performenţele obţinute în această noue ediţie a Cupei Mondial de Fotbal, naţionala Iranului a fost întâmpinată într-o stare totală de euforie la aeroport. Pentru a evita orice exces al mulţimi de orice natură, autorităţile islamice au acţionat foarte repede pentru a-i trimite pe iranieni acasă. Mai mul chiar, au interzis retransmiterea televizată a întâlnirii dintre fotbalişti şi publicul larg veint la aeroport. Într-o oarecare măsură, deciziile oficiale, absurde, au atins punctul maxim când în cinematografe, iranienii au fost obligaţi să stea separat bărbaţi de femei. Cu toate aceste măsuri, până la urmă autorităţile au fost obligate să tolereze izbucnirile de bucurie ale iranienilor care au văzut în participarea echipei naţionale la Campionat, cea mai mare performanţă fotbalistică din Orientul Apropiat.
Belgienii au reuşit să se califice în optimi în urma unui meci extrem de chinuit cu ruşii. Au marcat un gol abia în minutul 88, dar după felul cum au jucat belgienii nu vor avea viaţă prea bungă la acest Campionat. Seria surprizelor a continuat, Statele Unite au reuşit să bage spaima în portughezi. Nord-americanii au avut un joc generos şi spontan, am putea spune chiar plin de imaginaţie. Nord-amer-icanii au marcat în minutele 64 şi 81, chiar dacă scorul fusese deschis de portighezi în minutul 5. Cele două goluri ale nrod-americanilor lea îngheţat sângele în vene portughezilor, aceştia reuşind extrem de chinuit să egaleze în minutul 90+5. Algeria a cunoscut aproape toate stările de suflet: bucurie, speranţă şi tristeţe. După ce au fost învinşi de belgieni cu scorul de 2-1, de data aceasta au reuşit un scor care îl face să viseze într-o oarecare măsură la şansa de a jucat în optimi. Cu scorul de 4-2, 3-0, la pauză, Algeria a devansat Coreea de Sud, obţinând o victorie care va face istorie în lumea fotbalului arab. Cu toate acestea încă nu se ştie clar care va fi soarta alege-rienilor, deşi în urma meciului cu Coreea ocupă locul doi în grupă, după Belgia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PIAŢA 1 MAI, RESISTEMATIZATĂ

Piaţa 1 Mai din Târgovişte funcţiona în spaţii insalubre. Era necesară modernizarea şi igienizarea acesteia. Administraţia locală a municipiu-ui Târgovişte a trcut la fapte, iar rezultatele nu au întârziat să apară: Gabriel Boriga, consilierul personal al viceprimaruli Ciprian Prisăcaru: „Am promis acum câteva săptămâni că vom resistematiza întreaga zonă a […]