Fortuna Brazi – F.C. Municipal Târgovişte 3-1 (2-0) Protagonistele unui meci frumos

A.l.
0 0

Fcm TargovisteStadionul Astra din Ploieşti (s-a jucat în nocturnă), teren moale, timp friguros, spectatori 300.
Au marcat: Antohi (min. 37 şi 92), Cioinac (44), respectiv Cernea (77).
Au arbitrat: Andrei Tudor Zaharia 6 (Slobozia) -Alexandru Mihalcea 6,5 (Muntenii Buzău – Ialomiţa), Jenel Ionuţ Dimache 6,5 (Slobozia). Observatori F.R.F.: Aurel Florescu şi Marian Bucurescu (ambii din Bucureşti).
Cartonaşe galbene: Năstase, Mândruşcă -Zegheru, Popa, Neagu.
Fortuna: C. Ion 6,5 -Năstase 6,5, Marin 6,5, Stoica 6,5, Tegzeş 6 (61 – Bilia 6) -Munteanu 7, Cioinac 7, Minciună 6 (cpt.; 85 – Danci) -Buhuşi 6,5 (61- Crosman 6), Elek 5,5 (73 – Mândruşcă 6,5), Antohi 7. Rezerve neutilizate: Tiuţ – C. Gheorghe, M. Mureşan.
Antrenori Edi Iordănescu, Alexandru Radu, Ioan Stelescu.
F.C. Municipal: Zegheru 7 – Banu 6 (64 – Daia 6), Coman 6, Anghel 6 (79 -Neagu 6), Cernea 6 – Popa 6,5, Gâldău 6, Timofte 6 (65 -Lungeanu 5,5), Grigore 6 (cpt.), Enescu 5,5, Dragnea 6 (73 -Mândru 6,5). Rezerve neutilizate: Zgâmbău – Mădăran, Tudorache.
Antrenor Gigi Manea.
Dornică de revanşă (după ce a pierdut cu 1-0, în tur), Fortuna a atacat cu tupeu încă de la începutul meciului.Şarjele ofensive ale lui Munteanu, pe banda dreaptă, l-au pus în mare dificultate pe Cernea, iar tripleta de atacanţi, Buhuşi – Elek – Antohi, a stat ca un ghimpe în coasta apărării târgoviştene. Apoi, la mijlocul terenului Minciună a fost un adevărat motor, care a împins echipa spre avanposturi. „Tunarii” au ripostat cu un zid în faţa lui Zegheru, protejat de închizătorii Gâldău şi Timofte. Dar marcajul făcut de Coman şi Anghel a fost prea larg, iar Cernea n-a acoperit flancul stâng. Fortuna a presat jumătatea adversă, construind atent în linia mediană prin Minciună şi Cioinac. Pânza de păianjen construită de apărătorii târgovişteni s-a fisurat la apariţiile lui Elek (19 şi 25) şi Munteanu (27), dar portarul Zegheru (în zi mare) s-a opus salvator. Băieţii lui Gigi Manea au ieşit din cutie în minutul 31, mizând pe contraatacul lui Dragnea. Dar centralii Marin şi Stoica au fost necruţători. Duelurile sunt aprige. „Norocoşii” au un plus la ruperile de ritm, iar atacurile sunt lucide şi aşezate. Municipal a suferit la timiditate ofensivă.
Edi Iordănescu a ordonat „bombardament” din toate poziţiile. în minutul 37, Munteanu a trecut foarte uşor de Cernea, au centrat în spate la Buhuşi, a urmat şutul şi parada lui Zegheru, dar pe fază, Antohi, din unghi, a bătut plasa porţii târgoviştene, 1-0. Autorul golului a fost într-o poziţie suspectă de ofsaid.
Vizitatorii resimt şocul şi slăbesc ritmul. Prahovenii mizează pe sufocarea adversarului prin acţiuni frontale şi pe marginea terenului. După ratările lui Munteanu (42) şi Antohi (43), Cioinac (44) a dublat scorul cu un şut de la 17 m, 2-0. Unde erau „tam-poanele” Gâldău şi Timofte?
După pauză, Fortuna are consistenţă în atac. Combină mult la mijlocul terenului şi se desfăşoară înşirând ocazii ca pe sfoară la poarta lui Zegheru. în minutul 57, Munteanu îl întrece în viteză pe Antohi şi şutează, din poziţie bună, pe lângă poartă. Antohi (59) se aruncă bine prin păienjenişul apărării târgoviştene, şutează, dar bara este prietena lui Zegheru. Acelaşi Antohi (63) apare la finalizare, dar Zegheru respinge balonul cu piciorul.
La poarta cealaltă, Popa (37) îl încearcă pe portarul Ion de la distanţă. „Norocoşii” plimbă mingea ca pe aţă. Munteanu (73) şutează puţin pe lângă poartă. Lăsat nemarcat, Antohi (75) este în poziţie ideală, dar Zegheru respinge salvator.
Ca la un semnal, furia ofensivă a Fortunei se opreşte. „Tunarii” târgovişteni calcă ceva mai apăsat în terenul gazdelor. în minutul 77, Cernea a executat pe jos o lovitură liberă şi balonul a depăşit plonjonul leneş al lui Ion şi şi-a găsit culcuş în poarta acestuia, 2-1.
Jocul se înăspreşte. Este fragmentat. Nu are rapiditate. Se dă o luptă teribilă la mijlocul terenului. Se joacă haotic, fără viteză şi imaginaţie. Aproape că se refuză fotbalul. Doar Cioinac (87) îşi încearcă norocul cu un şut de la distanţă în minutul 92, la o minge deviată cu capul de înaltul Mândruşcă, ajungând la Antohi, care se înşurubează cu Coman în spate, şi, din întoarcere, trimite balonul în poartă, 3-1. Gol stupid!
A fost o victorie meritată a „Norocoşilor”, care au presat în careul advers (aici s-a născut fotbalul), au comprimat jocul.
„Tunarii” târgovişteni au muncit mult, cât i-au dus puterile şi orgoliul. Au avut o evoluţie modestă în careurile mari, acolo unde se pierde şi se câştigă un meci.
N-au jucat îndrăzneţ şi cu răutate în apărare. Aici, Coman, Anghel şi Cernea au fost penalizaţi de erorile lor. Şi Banu a avut pasul obosit şi n-a speculat faptul că n-a avut adversar ca să urce eficient în atac. N-a făcut-o niciodată.
Fortuna (urmărită de antrenorul Unirii Tărlungeni, Laszlo Balint) a avut siguranţă în stil, anihilând, printr-un marcaj la sânge, firava ofensivă târgovişteană, Enescu -Dragnea.
Municipal a fost derutată şi scoasă din ritm, chiar răsucită de faptul că Edi Iordănescu a aruncat în ofensivă doi atacanţi împinşi, Elek şi Antohi, şi unul retras, Buhuşi, sprijiniţi de pe banda dreaptă de extrema Munteanu. Dar dacă aceştia n-aveau un furnizor de baloane, jocul Fortunei se tăia. Rămânea cu 3-4 jucători inactivi.
Pentru Municipal urmează un meci determinant, acasă (stadionul Academia Ghiorghi Zotic din Şotânga), cu Avântul Reghin (11 p şi -10 la „adevăr”). Nu este conceput un eşec, nici măcar un pas greşit. Orice alt rezultat în afara victoriei este considerat un eşec mare.
Jucătorul meciului, Andrei Antohi (două goluri).

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

DlRECŢIA SlLVICĂ DÂMBOVIŢA REIA PRODUCŢIA DE BRAZI DE CRĂCIUN

„Să faci iarna car şi vara sanie” spune un vechi proverb românesc şi silvicultorii dâmboviţeni sunt printre cei care i-au pătruns cel mai bine înţelesul. Şi asta se vede în rigoarea cu care sunt pregătite din timp acţiunile, pentru ca totul să iasă ca la carte. Suntem în „luna plantării […]