Fonduri europene de 40.000-200.000 euro pentru întreprinderi sociale la sate

Antreprenorii sociali din România vor putea obţine finanţări de câte 40.000 -200.000 de euro pentru înfiinţarea de societăţi agricole şi alte forme de întreprinderi sociale la sate, în cadrul unor viitoare proiecte europene mai mari, pentru care a început sesiunea de depunere a documentaţiilor.
Este vorba despre linia de finanţare „Sprijin pentru înfiinţarea de întreprinderi sociale în mediul rural”, din Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020.
Banii vor fi disponibili în mediul rural, în aproape toată ţara, în afară de regiunea Bucureşti-Ilfov.
Prima etapă a programului este desemnarea administratori de granturi, care pot fi entităţi ale economiei sociale, reţele, uniuni, federaţii din sectorul economiei sociale. Alte categorii acceptate sunt furnizorii de formare profesională autorizaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii de ocupare acreditaţi publici şi privaţi, furnizori de servicii sociale, organizaţii sindicale şi organizaţii patronale, asociaţii profesionale, camere de comerţ şi industrie, ONG-uri. Autorităţile publice centrale sau locale pot participa exclusiv în calitate de parteneri, în parteneriat cu toate categoriile de entităţi eligibile menţionate mai sus.
În etapa a doua, Ministerul Fondurilor Europene va selecta proiectele mari câştigătoare, care vor fi derulate de administratorii de granturi de mai sus. Programul are un buget total de 30 de milioane de euro pe toată ţara (din care 21 milioane euro din fonduri UE şi 9 milioane de la bugetul de stat). Din aceşti bani, 21 de milioane de euro vor merge în schema de minimis, adică în subvenţiile de până la 40.000 de euro – 200.000 de euro fiecare pentru viitoarele întreprinderi sociale care vor fi înfiinţate la sate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

APIA anunţă începerea plăţilor în avans

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură începe, din 16 octombrie 2020, plăţile în avans pentru fermierii care au depus cerere unică de sprijin în acest an.Sumele acordate ca plăţi în avans sunt de până la 70% în cazul schemelor de plăţi directe şi de până la 85% în cazul […]