FIENI. INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT LA STANDARDE EUROPENE

scoala coresi
Aşa arăta Şcoala Coresi înainte de începerea lucrărilor de reabilitare

Una dintre preocupările constante ale primarului oraşului Fieni – Adriean Budoiu – este oferirea unor condiţii la cele mai înalte standarde pentru elevii din instituţiile de învăţământ situate pe raza oraşului. Indiferent de problemele întâmpinate, edilul nu s-a dat niciodată înapoi de la crezul său.
În urmă cu cinci ani, prin demersurile făcute de primarul Adriean Budoiu, s-a asigurat finanţarea pentru lucrările de reabilitare ale Şcolii Generale Diaconu Coresi. Au fost fonduri atrase de la Guvern, valoarea acestora cifrându-se la 5 miliarde. Gestionarea acestor bani, licitaţia şi contractarea lucrărilor au fost făcute de către Inspectoratul Şcolar Judeţean. Firma câştigătoare – Conired Pucioasa – după ce a executat aproximativ 10% din volumul de lucrări, ceea ce a presupus înlocuirea totală a acoperişului şi a tuturor elementelor de tâmplărie, a dat faliment. Banii au fost pierduţi. Inspectoratul Şcolar Judeţean avea obligaţia să se îndrepte împotriva respectivei societăţi, care ar fi trebuit să răspundă pentru prejudiciul creat. Nu s-a făcut nicun demers în acest sens. În timp, înveli-toarea s-a deteriorat foarte mult. Din cauza ploilor, apa s-a infiltrat. Tavanele dintr-un hol şi două săli de clasă au căzut. Dată fiind această situaţie, administraţia publică locală nu a stat cu mâinile în sân. Adriean Budoiu a menţionat că, de la bugetul local, a fost alocată suma de aproximativ 250.000 de lei, necesară realizării lucrărilor de reabilitare a instituţiei de învăţământ. A fost nevoie să se refacă, aproape în totalitate, acoperişul. Tabla pusă de firma care a lucrat anterior a fost vopsită. În timp, vopseaua s-a curăţat, iar tabla a rămas… albă. Astfel, administraţia s-a văzut nevoită să refacă şi ceea ce se făcuse cu ceva ani în urmă, deoarece tabla evident că nu putea să rămână albă. Concluzionând, lucrările constau în: înlocuirea acoperişului, refacerea tavanelor acolo unde este cazul, refacerea instalaţiei electrice şi montarea instalaţiei pentru internet în patru săli de clasă. Termenul de finalizare a lucrării este 6 septembrie, astfel încât noul an şcolar 2013-2014 să înceapă în cele mai bune condiţii.
La nivelul oraşului Fieni, există patru instituţii de învăţământ: două grădiniţe, o şcoală generală şi un liceu. Au fost făcute igienizările necesare şi s-au obţinut avizele, în vederea începerii noului an şcolar în condiţii optime. Numărul total de elevi existenţi în localitate permite funcţionarea normală a celor patru instituţii de învăţământ, neexistând pericolul închiderii niciuneia, din cauza lipsei de elevi.
La acest moment, la grădiniţa din cartierul Berivoieşti se amenajează un modern grup social, cu toalete noi pentru cadre didactice, elevi şi persoane cu dizabilităţi. Lucrarea este suportată din bugetul propriu al primăriei oraşului Fieni.
Efectele precipitaţiilor din ultimele luni, eliminate
Se lucrează susţinut pentru eliminarea efectelor generate de căderile abundente de precipitaţii din ultimele două luni. Primarul oraşului Fieni ne-a declarat că, de la bugetul local, a fost alocată suma de 150.000 de lei. Aceşti bani sunt folosiţi pentru: consolidarea malurilor pâraielor şi vâlcelelor care îşi măresc debitul de zeci de ani, reabilitarea unui pilon de susţinere a podului metalic ce face legătura între Fieni şi Cartierul Berivoieşti, reabilitarea podului pietonal ce face legătura între Fieni şi satul Cucuteni, distrus parţial de pârâul Runcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CHINDIA ÎNFRUNTĂ ALRO!

Faza a V-a a Cupei României – Timişoreana, la care vor participa cele 19 echipe calificate din faza a IV-a şi celelalte 9 echipe (restul echipelor din Liga a 2-a), este programată să aibă loc marţi/miercuri, 10/11 septembrie 2013, ora 16.30. Iată programul turului al IV-lea: 1. FCM Dorohoi (BT) […]