Festivalul Babel debutează la mijlocul lunii iunie

0 0

borigaIată că, la mijlocul lunii iunie, la Târgovişte, se reia Festivalul Babel. Ieri, într-o conferinţă de presă, directorul teatrului Municipal Tony Bulandra – Mihai Constantin Ranin, alături de primarul municipiului Târgovişte – Gabriel Boriga, au făcut precizări referitoare la desfăşurarea Festivalului Babel.
„Festivalul Babel de anul acesta va avea 36 de naţionalităţi prezente la Târgovişte. Vor fi peste 34 de evenimente, fără a lua în calcul toate workshop-urile”, a precizat directorul teatrului.
Edilul Târgoviştei s-a arătat încântat de modul în care se va desfăşura evenimentul:
„Este o mare plăcere să mă aflu aici pentru a transmite un mesaj de suflet târgoviştenilor, dâmboviţenilor şi tuturor românilor. Este pentru prima dată când ştiu sigur că cel puţin cinci zile Târgovişte va fi capitala culturală a României. Între 16 şi 21 iunie, îi aşteptăm pe toţi iubitorii de artă, de frumos, de experienţe să vină la Târgovişte pentru a fi martorii unui eveniment cu o conotaţie internaţională. Vă asigur că în fapt este o rotiţă pe care o punem aici, la Târgovişte, în marele mecanism care ne va duce într-o bună zi să devenim oficial capitala culturii româneşti. Este dezideratul pe care-l am, este dezideratul pe care o întreagă echipă – o echipă formată dintr-un oraş întreg, dacă vreţi, îl are. Nu este uşor. O să avem parte de foarte multe piedicii, de foarte multe oprelişti. O să avem parte de critică şi nu neapărat pozitivă. O să învăţăm din toate şi o să luăm totul ca pe o experienţă şi o pildă pentru a ne întări şi care ne va motiva să ajungem unde ne dorim. Târgoviştea voievodală, capitala Ţării Româneşti pentru sute de ani, nu are doar trecut. Vă asigur că are un prezent bun şi va avea un viitor foarte bun, însă aceste lucruri nu se pot întâmpla decât împreună cu oamenii de cultură, de artă, cu oamenii politici, cu oamenii de sport, cu toţi cei care iubesc oraşul Târgovişte, cu toţi cei care iubesc judeţul Dâmboviţa. Vă invit pe toţi cu toată dragostea şi cu toată deschiderea să fiţi martorii acestui eveniment care, pe alocuri, va fi genial”.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

STUDENŢII TÂRGOVIŞTENI AU CONSTITUIT AST

Pentru că voluntariatul a fost recunoscut ca experienţă profesională şi pentru că tinerii sunt cei care au cel mai mare interes pentru voluntariat, începând cu luna mai a acestui an, studenţii Universităţii Valahia Târgovişte au un nou punct de sprijin în Asociaţia Studenţilor din Târgovişte. Asociaţia Studenţilor din Târgovişte – […]