Facilităţi noi ale serviciului Spaţiul Privat Virtual

Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală dezvoltă şi implementează, permanent, noi facilităţi ale Spaţiului Privat Virtual pentru a oferi servicii facile şi utile tuturor contribuabililor.
Astfel, persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual pot face plata obligaţiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghişeul.ro, soluţie care permite achitarea a peste 30 de impozite şi contribuţii. Acestă facilitate este operaţională din 11 iunie 2020, primele plăţi fiind deja efectuate de către contribuabili.

Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanţe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, iar instrucţiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la următorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instruct iuni_plata_prin_SPV.pdf.
În Spaţiul Privat Virtual, la accesarea serviciului „Plata obligaţiilor fiscale”, se afişează pagina de pornire, în care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreşte plata. În cazul persoanelor care se autentifică în SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), în listă apare doar CNP-ul titularului de cont. La apăsarea butonului „Afişare obligaţii restante”, se afişează lista obligaţiilor ce pot fi plătite prin platforma ghiseul.ro şi care cuprinde peste 30 de poziţii, de la impozitul pe venituri, la contribuţii, accize colectate şi până la plata unor penalităţi.
La apăsarea butonului „Plăteşte”, utilizatorul este direcţionat către serviciul de plată online al platformei ghiseul.ro, unde se bifează căsuţa „Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare” şi butonul „PLĂTEŞTE”. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 205 locuri de muncă disponibile

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici, privind locurile de muncă vacante, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 205 locuri de muncă, din care 29 pentru persoanele cu studii superioare; 132 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii şi 44 de posturi pentru muncitorii […]