F.C.M. Târgovişte: Linia de mijloc, Un joc prea închis şi timid

A.l.
0 0

fcmLinia de mijloc a Municipalului
a jucat prea închis, cu doi închizători, Gâldâu şi Timofte, în faţa apărării alcătuite din patru jucători. Cei doi jucători „tampon” au jucat prea puţin pentru atac. Au fost în preajma porţii adverse doar la fazele fixe. N-au plimbat mingea ca pe aţă, n-au legat jocul, nu s-au băgat în combinaţii de rafinament, cu un-doi-uri, devieri, n-au avut rapiditate în execuţii, n-au dat pase verticale sau în spatele fundaşilor adverşi.
Au ieşit în evidenţă doar ca distrugărori de atacuri ale adversarilor.
Prea mulţi jucători defensivi
Cei patru fundaşi, cei doi închizători şi portarul însumează şapte jucători. Mai rămân ca să acopere compartimentul median şi cel ofensiv doar pentru jucători. Este foarte puţin, având în vedere că nici fundaşii laterali n-au urcat mai deloc în ofensivă. Aceştia aveau datoria să urce în atac alternativ de cel puţin cinci ori pe repriză şi să inunde careul advers cu baloane fructificabile.
Petre a mai limpezit jocul
Începând cu etapa a 9-a jocul Municipalului s-a schimbat. A apărut în angrenaj Gabi Petre (27 ani), care a venit de la Flacăra Moreni (a mai jucat la Juventus Bucureşti şi Conpet Ploieşti) şi a mai limpezit jocul „tunarilor”. N-a jucat strălucit, nici pe departe, dar a aşezat jocul calm şi a oferit multe baloane verticale atacanţilor Popa şi Dragnea.
Profesorul Puiu Becheanu a
sacrificat un jucător la închidere, Timofte, şi a introdus unul cu valenţe ofensive, un distribuitor de baloane, G. Petre. Din acel moment, F.C. Municipal a călcat apăsat în terenul oaspeţilor şi a arătat ce poate.
Patru meciuri fără înfrângere
Au venit şi rezultatele. O serie de patru partide fără înfrângere (etapele 11-14): 2-1 (acasă) cu Civitas Făgăraş,
0- 0 (acasă) cu Avântul Reghin,
1- 1 (deplasare) cu Chindia Târgovişte, 2-0 (acasă) cu Conpet Ploieşti.
În aceste meciuri mijlocaşii au arătat că ştiu să se aşeze, să facă presing, să exercite presiune printr-o posesie activă. Au participat cu fotbal spectaculos, plin de viaţă.
Jucătorii folosiţi în compartimentul median:
Gâldău, Timofte, Enescu, Mândru, Lungeanu, Daia, G. Petre. Au mai fost utilizaţi: M. Mădăran, Negotei.
Dintre aceştia, pe lista marcatorilor se află doar: Timofte (2 goluri) şi Mândru (1).
Ultimul a evoluat bine la „satelit” (locul 2 în Promoţie Nord), pentru care a marcat 10 goluri. Să-şi ameţească adversarii
Jucătorii din acest compartiment sunt foarte valoroşi. Dar, cel puţin, în prima parte a sezonului de toamnă au arătat că sunt nepregătiţi, că suferă la condiţia fizică.
În iarnă, Becheanu vrea să facă din aceşti mijlocaşi oameni de bază, care să facă diferenţa, care să-şi ameţească adversarii, plimbând balonul dintr-o parte în alta a terenului. Să nu-i lase să respire. Să-i facă să joace prost.
Este de urmărit dacă Puiu Becheanu va reuşi să-l reactiveze pe Valentin Enescu, care în sezonul de toamnă a rămas dator.
Pot tura motoarele
Cu o bună pregătire în perioada precompetiţională, mijlocaşii Municipalului pot tura motoarele în campionat (şapte meciuri din retur şi 10 în paly-out) şi pot arăta că se poate conta pe ei.
Personal cred că: Daia, Enescu, Gâldău pot fi oameni decisivi în multe partide din sezonul de iarnă.
Apoi, Lungeanu poate arăta că nu-i convine să fie un chiriaş al băncii de rezerve. Se speră că toţi jucătorii din compartimentul median, la primăvară, să facă o figură frumoasă. Să fie pregătiţi, arţăgoşi, eficienţi şi să măture tot mijlocul terenului. în acest fel se va fluidiza traficul spre poarta adversă.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Puiu Becheanu Le-a redat încrederea "tunarilor"

Cum a fost instalat pe banca tehnică a Municipalului, Puiu Becheanu a observat că echipa este deficitară la capitolul pregătire fizică. Şi noul antrenor al roş-albaştrilor s-a apucat de treabă. De obicei, în ziua de luni, „tunarii” făceau antrenamente tari, cu caracter fizic. Apoi, în celelalte zile, antrenamentele erau diversificate. […]