F.C. Argeşul Piteşti – FCM Târgovişte 2-1 (1-0) Prospeţime şi poftă de joc

A.l.

fcmÎn amicalul de la Piteşti, de pe stadionul Nicolae Dobrin, cu F.C. Argeş, F.C. Municipal a avut prospeţime şi poftă de joc. Asta chiar dacă a pierdut meciul cu 2-1. Argeşenii au tras serios ca să obţină izbânda. Răuţă a deschis scorul în ultima secundă a ultimei reprize, din centrarea lui Alin Popa, 1-0. Apoi echipa „Viola” a dublat scorul, printr-un penalty uşor acordat de centralul Leonard Lilea, la un şut trimis de A. Popa, care l-a izbit pe Cernea. Acelaşi A. Popa (79) a finalizat lovitura de la punctul cu var, 20. După acest eveniment, Municipal a avut luciditate să creeze faze cursive. A ţinut pasul constant. A căutat breşe în apărarea Argeşului. A mers pe reţeta atac, năpustindu-se pe defensiva piteşteană. în minutul 81, Mândru l-a servit ideal pe Arsu, care l-a învins pe portarul Vreme, cu un şut la colţul lung, 2-1. Trupa antrenată de Gigi Manea a fost, pe final de meci, mai proaspătă şi mai insistentă. A impus ritmul. „Tunarii” au pus stăpânire pe meci. Au avut curaj şi răbdare. Puteau să se bucure de laurii unui rezultat bun, dacă şutul trimis de Arsu (din pasa lui Daia) nu-l lovea pe fundaşul Moise, aflat în faţa porţii goale.
în distribuţia Argeşului, antrenorii Iulian Crivac şi Alin Chiţac. Au
jucat mai mulţi jucători cu prezenţe pe prima scenă a fotbalului românesc: Voicu, Ivănică, Doman, Rover Cârstea, Dulcea, Cârstoiu. Formaţia piteşteană are în vitrină două titluri de campioană naţională, în anul 1972 şi 1979. La timonă se afla Florin Halagian. La primul titlu cucerit, „Armeanul” avea doar 32 de ani.
F.C. Municipal Târgovişte va sta în etapa a 20-a. Vineri, 19 aprilie, va disputa încă un meci amical. Adversarul va fi liderul din C6, Fortuna Brazi. Cele două echipe au mai disputat în toamnă un meci de pregătire, la Brazi, care s-a terminat la egalitate, 0-0. în campionat, F.C.M. şi Fortuna şi-au împărţit victoriile. Târgoviştenii au câştigat cu 1-0 (Enescu), iar prahovenii, cu 3-1 (Antohi 2 şi Cionac). Pe 26 aprilie, F.C. Municipal va juca în campionat cu Conpet Ploieşti, acasă, pe stadionul Academia Ghiorghi Zotic din Şotânga. în aceeaşi zi va avea loc şi der-byul campionatului în C6, dintre Fortuna Brazi şi Unirea Tărlungeni. (A.I.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Liga a 3-a; Seria a 6-a; Etapa a 19-a Fortuna, încercată la Piteşti

În această rundă s-au disputat doar două partide. Cap de afiş a fost disputa din Trivale, dintre S.C.M. Argeşul Piteşti şi Fortuna Brazi, terminată nedecis, 1-1 (Nilă 44 -Elek 27). Portarul argeşenilor, Vlăsceanu, a făcut minuni. Unirea Tărlungeni n-a jucat, dar şi-a băgat trei punce în cont, pentru că Girom […]