Exclusivitate. Gică Popescu: „CHINDIA ESTE O PRIORITATE PENTRU MINE”

Mihai ROŞOIU
0 0

gica popescuPentru prima oară de la ultimul scandal în care este implicat numele Chindiei Târgovişte, preşedintele onorific Gică Popescu a vorbit cu presa locală. Fostul căpitan al echipei naţionale a vorbit despre situaţia tensionată care domneşte la Târgovişte, într-un interviu pe care vi-l prezentăm în cele ce urmează:
– Domnule Popescu, aţi citit ce s-a spus în ultima vreme despre dumneavoastră în presa locală?
– Nu ştiu despre ce vorbiţi…
– S-a spus despre dumneavoastră, într-o notă informativă, că faceţi echipa Chindiei prin telefon împreună cu antrenorul.
– Am aflat totul despre această notă informativă, dar subiectul este amuzant pentru mine. Vă invit să îi sunaţi pe toţi antrenorii cu care am lucrat la Târgovişte şi să-i întrebaţi dacă i-am sunat vreodată sau m-au căutat vreodată înainte de meci pentru a face echipa împreună cu ei sau pentru a le impune vreun jucător. După ce o să aveţi răspunsul lor, o să trageţi singur concluziile. Eu vă pot spune doar atât. La fiecare meci la care eu am fost la Târgovişte, am aflat ultimul echipa. Sorin Lungu îmi aducea lista cu jucătorii titulari şi rezervele cu cinci minute înainte de startul meciurilor. Dacă cineva poate spune altceva, aştept să vină cu argumente. În plus, aş vrea să vă adresez şi eu o întrebare. În cazul în care unul dintre antrenori s-ar fi consultat cu mine, credeţi că aveam abilitatea şi competenţa de a-mi spune o părere?
– Cu siguranţă…
– Vă mulţumesc. Sincer vă spun, nu am procedat aşa niciodată, pentru că nu eu răspund pentru rezultatele echipei, ci antrenorii…
– Consideraţi că aceste lucruri v-au adus un prejudiciu de imagine?
– Nu. Eu ştiu foarte bine de unde a plecat toată nebunia cu nota informativă şi nu mă poate afecta pentru că a fost făcută de o persoană care nu se pricepe câtuşi de puţin la fotbal. E regretabil că s-a întâmplat, dar chiar nu consider că mi s-a adus vreun prejudiciu de imagine.
– Aţi fost atacat în mod repetat în presă şi nu numai după ce aţi venit la Târgovişte. Dacă ar fi să daţi timpul înapoi, v-aţi mai înhăma la un asemenea proiect în oraşul nostru?
– Când am venit la Chindia am fost foarte entuziasmat de idee, dar nu mi-am închipuit niciodată că cei mai mari adversari ai echipei vor fi tocmai din Târgovişte. Sigur, dacă aş fi ştiut câţi oameni sunt împotrivă, m-aş fi gândit mai bine şi poate aş fi refuzat propunerea iniţială. Acum nu am motive să regret. Lucrurile merg înspre bine, avem un antrenor tânăr şi foarte valoros şi eu cred, în continuare, că putem face performanţă. În plus, cine mă cunoaşte ştie că nu renunţ atât de uşor, iar Chindia este un proiect la care nu voi renunţa. Îmi place lupta şi voi lupta pentru această echipă.
– Nu consideraţi că aţi greşit atunci când aţi acceptat în interiorul clubului oameni care au furnizat informaţii confidenţiale către presă? Şi mă gândesc aici la contractele jucătorilor, transferurietc.?
– În fond nu este niciun secret ceea ce facem noi la Chindia. Dacă au apărut, foarte bine, dar în fotbalul civilizat nu se întâmplă astfel de lucruri. Revenind la întrebarea dumneavoastră, nu eu am decis să angajez astfel de persoane. Am spus doar că este binevenit orice om care vrea să pună umărul la realizarea acestui proiect pe care îl consider, în continuare, foarte frumos. Eu nu am ştiut nimic despre aceşti oameni.
– De ce nu aţi ieşit în massmedia să lămuriţi situaţiile deloc favorabile Chindiei create în ultima vreme?
– Chindia reprezintă o prioritate pentru mine, dar asta nu înseamnă că nu mai am şi alte probleme de rezolvat. Ce ar fi însemnat ca eu să dau declaraţii după ce o persoană care nu înţelege fenomenul spune că eu fac echipa în locul sau împreună cu antrenorul? Nu cred că era cazul să vorbesc despre un subiect. Eu voi vorbi doar despre echipă, despre rezultate, despre jucători. Pentru restul problemelor Adunarea Generală a Acţionarilor şi-a desemnat reprezentanţi care vă pot oferi răspunsurile

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Constituţia discordiei

Mediul ideologic de după ’89 are o caracteristică de bază: politicienii trăiesc într-o permanentă stare de discordie generată de apărarea intereselor de grup. Certurile între partide sau atacurile nu sunt provocate de preocuparea ridicării nivelului de trai al populaţiei. Dacă se împrăştie perdeaua de fum a discursurilor sau declaraţiilor publice, […]