DIFERENŢĂ MINCINOASĂ F.C. Municipal Târgovişte – Unirea Tăriungeni 0 – 3 (0-1)

Mihai ROŞOIU

Fcm Targoviste -Unirea TarlungeniStadion: Şotânga Spectatori: 300 Au marcat: V. Tatarciuc (min. 38, pen.), laru (min. 63), L. Nicolae (min. 68)
F.C.M.: Zegheru -Neagu, Coman, Anghel, Cernea – Banu, Timofte, Daia, Popa -Enescu, Dragnea.
Au mai jucat: Arsu, Lungeanu, Fieraru, Zgâmbău. Antrenor: Gigi Manea Unirea: lacob -Vlăsceanu, Potecu, Tatarciuc, Dobrea – Brujan, Cristea, laru -Postolache, Pricop, Nicolae.
Au mai jucat: Căpăţână, Toderaşcu, Lita, Creţulescu.
Antrenor: Giusi Balint
Meci de totul sau nimic pentru Unirea Tărlungeni, vineri după amiază, pe terenul Municipalului din Târgovişte. Pentru braşovenii lui Giusi Balint orice alt rezultat în afara victoriei echivala cu ratarea promovării, în vreme ce F.C.M. aborda jocul fără nicio presiune, obiectivul fiind îndeplinit de săptămâni bune. În ciuda poziţiilor total diferite de pe care cele două adversare începeau jocul de la Şotân-ga, gazdele au fost cele care au dictat ritmul în prima jumătate. Trei ocazii clare de a puncta au avut elevii lui Gigi Manea, dar Enescu şi Dragnea au ratat, spre disperarea spectatorilor prezenţi la jocul de vineri. Şansele irosite de târgovişteni nu i-au trezit pe elevii lui Giusi Balint, care au fost dominaţi copios până spre finalul reprizei. Până atunci discret, centralul constăţean Dragoş Teodor a intervenit brutal în desfăşurarea meciului, dictând total aiurea o lovitură de la 11 metri pentru Tărlungeni. Căpitanul oaspeţilor, târgovişteanul Liviu Nicolae, a fost secerat în careu de un fundaş al F.C.M.-ului, mingea a ajuns la Pricop, care, în poziţie de unu la unu cu Zegheru, îl ia la ţintă pe portarul dâmboviţean, iar arbitrul se trezeşte după ratarea braşovenilor că trebuie să dicteze penalty la o fază ce se produsese cu 10-15 secunde mai devreme. Lovitura de pedeapsă este transformată cu siguranţă de Vasile Tatarciuc şi, la pauză, avantajul era de partea vizitatorilor.
Jucătorii Municipalului ies de la cabine decişi să întoarcă soarta jocului, dar încercările lui Popa sau Banu sunt apărate de un lacob în zi de graţie. Goalkeeper-ul Unirii a fost cel mai bun om de pe teren, paradele acestuia culminând cu penalty-ul apărat în minutul 55 al meciului. Enescu a tras slab şi lacob a intervenit senzaţional, păstrând Unirea în avantaj. Ratarea loviturii de la 11 metri de către Enescu le-a turnat definitiv plumb în picioare dâmboviţenilor, care în următoarele 10 minute primesc uşor două goluri, goluri purtând semnăturile lui laru şi Liviu Nicolae. Căpitanul Unirii avea să stabilească, de altfel, rezultatul final al partidei de la Şotânga, o partidă care consfinţeşte promovarea, în proporţie de 90 la sută a braşovenilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ASTĂZI ÎNCEP ÎNSCRIERILE LA BACALAUREAT

Înscrierea candidaţilor la examenul de Bacalaureat se face în perioada 27 – 31 mai pentru sesiunea iunie – iulie, respectiv 15 – 19 iulie pentru sesiunea august – septembrie, potrivit unui ordin al Ministerului Educaţiei Naţionale. Prima sesiune a Bacalaureatului va începe în data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor […]