Deputatul Georgicà Dumitru n-a abandonat Automecanica Moreni

0 0

Georgica dumitruGeorgică Dumitru nu a abandonat proiectul pe care l-a iniţiat şi sprijinit cu consecvenţă în legislatura trecută, şi anume realizarea Programului Naţional de interes strategic „Transportor blindat pentru trupe 8×8” de la Automecanica Moreni.
La sfârşitul săptămânii trecute, deputatul conservator, alături de autorităţile judeţene, a avut o întrevedere cu conducerea societăţii şi mai mulţi reprezentanţi ai industriei de profil, printre care s-a aflat şi Sorin Encuţescu, preşedintele Consiliului Interministerial pentru Industria de Securitate. în cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind dezvoltarea industriei de securitate ca o componetă a industriei de apărare, dar şi perspectivele de concretizare a programului demarat în anul 2011 la Automecanica Moreni. în urma discuţiilor din plan local, dar şi în baza strategiei adoptate la nivel ministerial, parlamentarul conservator face o prognoză optimistă în privinţa şanselor reale de fabricare a trasportoarelor blindate la Moreni. „Nu voi reunuţa la demersul început în urmă cu doi ani, de a concretiza programul naţional de producere a transportorului blindat la Automecanica Moreni. Producerea TBT 8X8 înseamnă revigorarea activităţii industriei autohtone de apărare, având impact major asupra componentei sociale prin crearea de noi locuri de muncă. Beneficii incontestabile vor fi, de asemenea, şi dezvoltarea serviciilor pe orizontală prin apariţia de noi agenţi economici, respectiv creşterea încasărilor la bugetul local pentru a permite derularea de noi investiţii în infrastructura de utilităţi”, a declarat Georgică Dumitru.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Salarii în uşoară scădere

Cei 75.200 de salariaţi din judeţ au realizat, în luna mai, câştiguri salariale medii de 1.764 lei – câştig brut, şi 1.284 lei câştig net, ambele valori în scădere cu 3,6% faţă de luna precedentă. în consecinţă, pentru luna mai 2013, raportat la intervalul precedent, indicele câştigului salarial real, calculat […]