DECIZII ALE COMITETULUI DE URGENŢĂ AL FRF

Mihai ROŞOIU
0 0

În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF a hotărât următoarele de mai jos.
Luând în considerare că, urmare a Hotărârii Comitetului de Urgenţă al FRF din 27 aprilie 2020, prin care au fost modificate anumite termene din cuprinsul Regulamentului de Licenţiere a cluburilor şi de Fair-Play financiar, în special a termenului cu privire la depunerea informaţiilor privind pragul de rentabilitate şi a îndeplinirii cerinţei privind pragul de rentabilitate, prevăzut în cuprinsul 51 alin. 3, art. 58 alin. 1 şi art. 59 alin. 3 de la 31 mai 2020 la 31 august 2020, a fost stabilită evaluarea îndeplinirii cerinţei privind pragul de rentabilitate până la 30 septembrie 2020, şi având în vedere schimbările în structura de personal a Departamentului Licenţe/Afilieri al FRF:
Aprobă, modificarea Regulamentului de Licenţiere a cluburilor şi de Fair-Play financiar astfel:

  • termenul prevăzut în cuprinsul art. 51 alin. 3, art. 58 alin. 1 şi art. 59 alin. 3 se prelungeşte până în ultima zi lucrătoare a lunii noiembrie;
  • se introduce art. 59.4 „În cazul în care nu se îndeplinesc cerinţele prevăzute la art. 59, aliniatele 1-3, clubul poate încheia un Acord cu Administraţia de monitorizare pentru suspendarea sancţionării clubului.

Acordul va cuprinde limitări cu privire la sumele nete care pot fi cheltuite pentru transferuri, limitarea transferurilor jucătorilor profesionişti la înlocuirea celor care părăsesc clubul si limitarea bugetului de salarii”.

  • se introduce art. 59.5 „În cazul în care Acordul nu este respectat se vor aplica sancţiunile pentru încălcarea pragului de rentabilitate prevăzute în Anexa II a RNLC&FPF”
    Urmare a celor de mai sus, modifică termenele procesului de monitorizare privind pragul de rentabilitate, astfel:
  • se modifică Art. 9.7 si 9.8 – Dacă raportul expertului financiar conţine concluzia că nu a fost respectată cerinţa de raportare a informaţiilor privind pragul de rentabilitate (art. 58/59), managerul de monitorizare înştiinţează clubul licenţiat, până la data de 8 octombrie 2020, dacă are posibilitatea să acopere deficitul prin contribuţii de capital până la finalul lunii noiembrie sau posibilitatea să ajungă la un Acord în sensul prevederilor art. 59.4;
  • În situaţia în care, până la termenul de graţie acordat, clubul nu a îndeplinit cerinţele privind pragul de rentabilitate, sau nu a ajuns la un Acord cu administraţie de monitorizare, managerul de monitorizare va sesiza instanţa de fond până la data de 7 decembrie 2020 pentru aplicarea sancţiunilor prevăzute în Anexa II a RNLC&FPF;
  • Comisiile vor funcţiona si vor lua decizii după acelaşi calendar stabilit pentru procesul de monitorizare a datoriilor restante.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SORANA CÎRSTEA, ELIMINARE RAPIDĂ DE LA ROLAND GARROS

Sorana Cîrstea (83 WTA) a părăsit turneul de la Roland Garros încă din runda inaugurală, sportiva noastră fiind învinsă de favorita numărul 14, Elena Rybakina.Confruntarea de o oră şi 5 minute i-a revenit de-o manieră categorică sportivei care reprezintă Kazahstanul, scor 6-0,6-3.Debutul de meci este unul dominat de Elena: mai […]