Dâmboviţa: 48 de cazuri de tuberculoză depistate de la începutul anului

mariana marinescuPotrivit dr. Mana Marinescu, şef serviciu programe în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, de la începutul anului au fost depistate 48 de cazuri de tuberculoză. În patru situaţii este vorba de copii şi trebuie precizat că 40 de cazuri au fost confirmate în meciul rural.
Numărul îmbolnăvirilor TBC este comparabil cu cel de anul trecut, în ciuda acţiunilor de instruire şi prevenţie desfăşurate pe raza judeţului.
Tuberculoza este o boală vindecabilă dar trebuie depistată la timp. Ca simp-tome, persoanele infectate au pierderi în greutate, manifestă oboseală, tuse persistentă 15-21 de zile, nu au poftă de mâncare. Tuberculoza este o boală a traiului în promiscuitate şi cele mai multe cazuri au fost depistate în comunităţile sărace.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Codul Muncii obligă formarea profesională pe banii societăţii

Angajatorii sunt obligaţi să asigure participarea salariaţilor, pe propria cheltuială, la programe de formare profesională. În Codul muncii, este prevăzut acest drept al angajaţilor. Altfel, aceştia pot fi sancţionaţi de către inspectorii de muncă. Potrivit art. 194 şi art. 195 din Codul Muncii, angajatorii au obligaţia de a asigura angajaţilor […]